Beef en Steak

Vuur houden in Weber Master Touch

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Harrie
  • Startdatum Startdatum
H

Harrie

Gast
Ik ga binnenkort voor het eerst Low en Slow vlees bereiden, groentje dus. ;-) Dit gaat enkele uren duren. Hoe houden jullie de temperatuur en de kolen voor zo'n lange tijd aan de gang?

Groeten,
Harrie
 
Wat voor mij werkt is om te beginnen goeie brandstof.
Van die kolen die 4 uur aan de gang blijven.
Op tijd de q aansteken, jezelf de tijd gunnen om de temp stabiel te krijgen.
En dan spelen met de lucht.
Ik zet de onderste schuif altijd op half open. Door het streepjes systeem te gebruiken zodat je goed kunt zien hoever hij open staat.
En dan wat spelen met de bovenkant.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Zoek even op snake of minion-methode. In combinatie met goede (kokos)briketten kan de BBQ op 1 lading het zeker 8 uur uithouden.

Tip: ene Dennis "Noskos" van Koutrik heeft dit weekend het boek "het vuur de baas" uitgebracht, vol met tips, tricks en informatie over BBQ  ;)
 
Rob13 zei:
Wat voor mij werkt is om te beginnen goeie brandstof.
Van die kolen die 4 uur aan de gang blijven.
Op tijd de q aansteken, jezelf de tijd gunnen om de temp stabiel te krijgen.
En dan spelen met de lucht.
Ik zet de onderste schuif altijd op half open. Door het streepjes systeem te gebruiken zodat je goed kunt zien hoever hij open staat.
En dan wat spelen met de bovenkant.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
Thanks @Rob13,
Maar als je ziet dat je kolen bijna opgebrand zijn, gooi je dan nieuwe kolen erop, of doe je deze eerst aanmaken met bv je brikettenstarter?
Nogmaals dank voor de tips!
 
Ceriel zei:
Zoek even op snake of minion-methode. In combinatie met goede (kokos)briketten kan de BBQ op 1 lading het zeker 8 uur uithouden.

Tip: ene Dennis "Noskos" van Koutrik heeft dit weekend het boek "het vuur de baas" uitgebracht, vol met tips, tricks en informatie over BBQ  ;)
Bedankt voor de tips @Ceriel,
Dat boek ga ik zeker aanschaffen. Dan kan het niet meer aan de voorbereiding liggen als het niet lukt.
 
Harrie zei:
Rob13 zei:
Wat voor mij werkt is om te beginnen goeie brandstof.
Van die kolen die 4 uur aan de gang blijven.
Op tijd de q aansteken, jezelf de tijd gunnen om de temp stabiel te krijgen.
En dan spelen met de lucht.
Ik zet de onderste schuif altijd op half open. Door het streepjes systeem te gebruiken zodat je goed kunt zien hoever hij open staat.
En dan wat spelen met de bovenkant.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
Thanks @Rob13,
Maar als je ziet dat je kolen bijna opgebrand zijn, gooi je dan nieuwe kolen erop, of doe je deze eerst aanmaken met bv je brikettenstarter?
Nogmaals dank voor de tips!
Als je wat langer gaat dan leg ik er elk half uurtje a drie kwartier (Hangt er vanaf wanneer ik weer kijk) gewoon 1 of 2 kooltjes bovenop, als ik weet dat ik niet meer dan 2 uur bezig ben probeer ik het te redden met wat ik erin heb liggen
Maar als je echt lang gaat vind ik die snake methode zoals hierboven genoemd ook fijn
Harrie zei:
Rob13 zei:
Wat voor mij werkt is om te beginnen goeie brandstof.
Van die kolen die 4 uur aan de gang blijven.
Op tijd de q aansteken, jezelf de tijd gunnen om de temp stabiel te krijgen.
En dan spelen met de lucht.
Ik zet de onderste schuif altijd op half open. Door het streepjes systeem te gebruiken zodat je goed kunt zien hoever hij open staat.
En dan wat spelen met de bovenkant.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
Thanks @Rob13,
Maar als je ziet dat je kolen bijna opgebrand zijn, gooi je dan nieuwe kolen erop, of doe je deze eerst aanmaken met bv je brikettenstarter?
Nogmaals dank voor de tips!


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan