- Berichten
- 4.056
Hoi mede Q-ers,
Ik heb een vraag over een BGE waar ikzelf geen antwoord op heb maar waarschijnlijk een aantal van jullie wel.
Onlangs heb ik voor een aantal personen wat op de Q gegooid en na gezamenlijk gesmikkeld te hebben maakte een kennis een vreemde opmerking
Hij beschikt over een Big Green Egg large maar vond mijn eten bereid op de Weber veel beter smaken. Nu bevreemde mij dit aangezien vele dit de heilige graal van de BBQ vinden. Volgens hem smaakt al zijn eten veel meer naar rook of brandsmaak. Hij vond mijn broodrol van de Weber fantastisch maar bij zijn versie zat er weer een sterke rooksmaak aan. Hij gebruikt door de dealer aangeraden houtskool en de temperatuur lijkt allemaal ok.
Zelf zit ik te denken aan niet volledige verbranding, zuurstofregelin oid, vnml ook ingegeven door het feit dat zijn BGE zo vuil/zwart is aan de binnenkant, maar ik gok ook maar wat.
Heeft een andere BGE eigenaar dezelfde ervaringen, of weet hij/zij wat er aan mankeert ?
Alvast bedankt,
Mike
Ik heb een vraag over een BGE waar ikzelf geen antwoord op heb maar waarschijnlijk een aantal van jullie wel.
Onlangs heb ik voor een aantal personen wat op de Q gegooid en na gezamenlijk gesmikkeld te hebben maakte een kennis een vreemde opmerking
Hij beschikt over een Big Green Egg large maar vond mijn eten bereid op de Weber veel beter smaken. Nu bevreemde mij dit aangezien vele dit de heilige graal van de BBQ vinden. Volgens hem smaakt al zijn eten veel meer naar rook of brandsmaak. Hij vond mijn broodrol van de Weber fantastisch maar bij zijn versie zat er weer een sterke rooksmaak aan. Hij gebruikt door de dealer aangeraden houtskool en de temperatuur lijkt allemaal ok.
Zelf zit ik te denken aan niet volledige verbranding, zuurstofregelin oid, vnml ook ingegeven door het feit dat zijn BGE zo vuil/zwart is aan de binnenkant, maar ik gok ook maar wat.
Heeft een andere BGE eigenaar dezelfde ervaringen, of weet hij/zij wat er aan mankeert ?
Alvast bedankt,
Mike