BasBQ
Beef en Steak

Vraag over een hele beenham/ varkenspoot

 

Kalekolen

Vuurmaker
Berichten
54
Laatst heb ik een hele varkenspoot of wel beenham met bot gekocht (ca. 1700gram) zoals hieronder te zien is. Ik heb al wel gezocht naar recepten maar kan niet heel veel vinden over het bereiden van een hele ham met bot. De één zegt juist op hoge temperatuur indirect, de ander weer lage temperatuur indirect. Wel of niet pekelen vooraf....

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die dit al een keer eerder hebben gedaan en of die tips hebben :D Persoonlijk lijkt mij iets met honing mosterd saus erg lekker om te maken🤤
1631086182899.png
 
Laatst bewerkt:
Mooi stuk vlees.

Deze heb ik ooit gemaakt, was heerlijk:

 
Ik heb er ooit één gemaakt in de oven - een periode in mijn leven waar ik minder trots op ben- vlees was heerlijk alleen veel bot en pees.....
Recept was "Kerstham" met honing, mosterd en bruine suiker
Hiervoor gepekeld met peper en zout.
 
Terug
Bovenaan Onderaan