Beef en Steak

voorstellen

  • Onderwerp starter Onderwerp starter wave
  • Startdatum Startdatum
W

wave

Gast
Ik ben nieuw hier dus ff voorstellen.

Mijn naam is Walt en ik woon in Ede. Altijd al een liefhebber van het grillen van vlees geweest. Mogelijk komt het door de jonge jaren die ik in Ivoorkust & Kenia heb doorgebracht. Ik herinner me nog wel de feestjes waar er hele varkens, schapen en geiten geroosterd werden op halve oil drums.
Na jarenlang elke jaar een nieuwe goedkope grill te kopen om die in het voorjaar weer weg te gooien omdat hij helemaal verroest was, heb ik vorig jaar de sprong gewaagd en een medium BGE gekocht.  Al snel kwam ik erachter dat je hiermee ook heel goed kan smoken en dat hij eigenlijk te klein was als je een behoorlijke partij ribs wilt maken. Gelukkig wou een collega de medium BGE overnemen en heb ik nu een large BGE. Hierop heb ik al de nodige PP's, ribs, beercan chickens, Picanhas en 1 keer brisket op gemaakt.
De BGE wordt op dit moment aangestuurd door een BBQ Guru DigiQ er is echter een CyberQ Wifi onderweg, dan ga ik de DigiQ gebruiken met de WSM 57 die vandaag geleverd wordt. Deze heb ik aangeschaft omdat mijn dochter aan het einde van de maand 1 jaar wordt en we dit natuurlijk willen vieren, de planning is om 2 PP, 1 brisket, baby back ribs, 1kg ribeye,1 beercan chicken, 1 zalm op cederplank en moinkballs te maken. Op verzoek kunnen er dan nog hamburgers & worstjes gegrilled worden.

De reden dat ik me op dit forum heb aangemeld is dat ik geen ervaring heb met de WSM en een beetje verwend ben met de BGE, hopelijk kan ik wat leren van de mensen die al een tijdje bezig zijn met hun WSM. De PP, brisket en ribs zullen op de WSM gemaakt worden.

 
Hoi Walt,

Van harte welkom bij het genootschap! Je bent inderdaad wat verwend met je eitje, de WSM is wat meer werken maar met een DigiQ erbij valt dat eigenlijk ook wel mee :)
Er zijn wat trucjes die je moet weten en dan werkt hij prima. Kijk eens op mijn blog onder techniek en bij materiaal. Daar vind je stukjes over het aansteken en hoe je met de DigiQ en WSM het beste kunt werken.
 
hoi Walt,

welkom bij dit edele genootschap. Als ik hoor wat je aan spullen hebt staan moet het wel goedkomen.
Ben ook wel benieuwd naar je foto's en recepten.
Zoals Noskos al zei, is er op zijn blog veel te vinden en anders is het misschien hier te vinden en kun je het vragen
 
Hallo Noskos & Leo,

Grappig, maar BBQ-NL.com staat hoog in de favorieten en is eigenlijk de reden dat ik PP & Bisket ben gaan maken  ;D
Daarvoor had ik er eigenlijk niet eens van gehoord, ik kwam daar terecht toen ik opzoek van naar een goed ribs recept.

Groet,

Walt
 
Welkom op het forum van het BBQ Genootschap.
 
Hoi Walt, welkom hier
 
Terug
Bovenaan Onderaan