W
wave
Gast
Ik ben nieuw hier dus ff voorstellen.
Mijn naam is Walt en ik woon in Ede. Altijd al een liefhebber van het grillen van vlees geweest. Mogelijk komt het door de jonge jaren die ik in Ivoorkust & Kenia heb doorgebracht. Ik herinner me nog wel de feestjes waar er hele varkens, schapen en geiten geroosterd werden op halve oil drums.
Na jarenlang elke jaar een nieuwe goedkope grill te kopen om die in het voorjaar weer weg te gooien omdat hij helemaal verroest was, heb ik vorig jaar de sprong gewaagd en een medium BGE gekocht. Al snel kwam ik erachter dat je hiermee ook heel goed kan smoken en dat hij eigenlijk te klein was als je een behoorlijke partij ribs wilt maken. Gelukkig wou een collega de medium BGE overnemen en heb ik nu een large BGE. Hierop heb ik al de nodige PP's, ribs, beercan chickens, Picanhas en 1 keer brisket op gemaakt.
De BGE wordt op dit moment aangestuurd door een BBQ Guru DigiQ er is echter een CyberQ Wifi onderweg, dan ga ik de DigiQ gebruiken met de WSM 57 die vandaag geleverd wordt. Deze heb ik aangeschaft omdat mijn dochter aan het einde van de maand 1 jaar wordt en we dit natuurlijk willen vieren, de planning is om 2 PP, 1 brisket, baby back ribs, 1kg ribeye,1 beercan chicken, 1 zalm op cederplank en moinkballs te maken. Op verzoek kunnen er dan nog hamburgers & worstjes gegrilled worden.
De reden dat ik me op dit forum heb aangemeld is dat ik geen ervaring heb met de WSM en een beetje verwend ben met de BGE, hopelijk kan ik wat leren van de mensen die al een tijdje bezig zijn met hun WSM. De PP, brisket en ribs zullen op de WSM gemaakt worden.
Mijn naam is Walt en ik woon in Ede. Altijd al een liefhebber van het grillen van vlees geweest. Mogelijk komt het door de jonge jaren die ik in Ivoorkust & Kenia heb doorgebracht. Ik herinner me nog wel de feestjes waar er hele varkens, schapen en geiten geroosterd werden op halve oil drums.
Na jarenlang elke jaar een nieuwe goedkope grill te kopen om die in het voorjaar weer weg te gooien omdat hij helemaal verroest was, heb ik vorig jaar de sprong gewaagd en een medium BGE gekocht. Al snel kwam ik erachter dat je hiermee ook heel goed kan smoken en dat hij eigenlijk te klein was als je een behoorlijke partij ribs wilt maken. Gelukkig wou een collega de medium BGE overnemen en heb ik nu een large BGE. Hierop heb ik al de nodige PP's, ribs, beercan chickens, Picanhas en 1 keer brisket op gemaakt.
De BGE wordt op dit moment aangestuurd door een BBQ Guru DigiQ er is echter een CyberQ Wifi onderweg, dan ga ik de DigiQ gebruiken met de WSM 57 die vandaag geleverd wordt. Deze heb ik aangeschaft omdat mijn dochter aan het einde van de maand 1 jaar wordt en we dit natuurlijk willen vieren, de planning is om 2 PP, 1 brisket, baby back ribs, 1kg ribeye,1 beercan chicken, 1 zalm op cederplank en moinkballs te maken. Op verzoek kunnen er dan nog hamburgers & worstjes gegrilled worden.
De reden dat ik me op dit forum heb aangemeld is dat ik geen ervaring heb met de WSM en een beetje verwend ben met de BGE, hopelijk kan ik wat leren van de mensen die al een tijdje bezig zijn met hun WSM. De PP, brisket en ribs zullen op de WSM gemaakt worden.