Beef en Steak

Voorstellen

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Berry61
  • Startdatum Startdatum
B

Berry61

Gast
:)Hallo,
Mijn naam is Berry en ik heb sinds kort een Weber kettle volgens mij 71 cm.
Ik wil graag iets meer dan een spiesje of een speklapje grillen dus zodoende kwam ik op dit forum terecht.
Ik heb laatst picanha bereid en dat is mij goed bevallen.
Vandaag ga ik aan de slag met voorgemarineerde spareribs. Wat veel mogelijkheden, tjonge...Ik ga ze eerst voorgaren in de oven welke ik op 80 graden heb gezet.
De bedoeling is dat ze in een uurtje een kerntemperatuur van 75 graden bereiken. daarna wil ik ze inpakken in folie met een beetje appelsap en een uurtje indirect op de barbeque door laten garen.
Hierna wil ik ze aflakken met een glaze en even afgrillen boven de hete kolen !
Ben benieuwd wat het gaat worden, ik laat het weten.
Groetjes Berry
 
Welkom hier
Waarom voorgaren in de oven? Gewoon volledig op de bbq maken. Genoeg recepten hier en als je er niet aan uit komt, ff vragen.
 
Welkom hier Berry  :)
 
Hoi Berry,
welkom bij het Genootschap
Voorgaren in de oven is op een BBQ forum zoiets als vloeken in de kerk, waar is de pek en waar zijn de veren ;)
Verder zie ik er het BBQ nut niet van, alleen het laatste gedeelte dan, om ze voor te garen in de ov*n dan inpakken en op de BBQ en daarna afgrillen op de BBQ.
En waarom afgrillen als de glaze er al op zit, de suikers zullen snel verbranden, en je ribs kunnen dan  bitter worden.
ps. Weber 71 is geen maatvoering van weber, 47,57,67 wel.
 
Klopt, moet weber 57 zijn. En inderdaad voorgaren was ook prima gegaan op de barbecue zelf, was bang dat ik hem niet op constante temperatuur kon houden, maar dat lukte perfect.
Maar het eindresultaat mocht er zijn, waren heerlijk.
Bedankt voor jullie input.... :D :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan