J
janssenvandoorn
Gast
Hallo,
Kijk al een tijdje mee hier, nu offici?le introductie.
Steek regelmatig de bbq aan als het weer het toelaat. Onlangs Iberico buikribs besteld bij B&S. Het formaat van deze ribs noodzaakte mij tot de overstap naar een weber 57cm, voorheen deed ik het met een 47cm maar aangezien het rooster aan vervanging toe was toch maar meteen een 57cm aangeschaft.
Ribs in de rub gezet met een Kansas city dry rub van BBQ helden. Nachtje laten intrekken en vervolgen met de snake methode een uurtje of vier tussen de 100 en 120 graden op de Weber met Coco's briketten. Af en tod wat appelsnippers erbij en het laatste af en toe ingesmeerd met een hickory saus van saus.guru (vuur en rook).
Foto's:
Ribs smaakte heerlijk, volgende keer iets minder rub, overheerste iets....
Weber bleef mooi rond de 110 graden (op het rooster). Onderste schuif stond continue open, boven ook.Hoe herhaal ik nu hetzelfde trucje maar dan met een hogere temperatuur voor andere gerechten? Een "dikkere snake" leggen?
Groet,
Sander
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Kijk al een tijdje mee hier, nu offici?le introductie.
Steek regelmatig de bbq aan als het weer het toelaat. Onlangs Iberico buikribs besteld bij B&S. Het formaat van deze ribs noodzaakte mij tot de overstap naar een weber 57cm, voorheen deed ik het met een 47cm maar aangezien het rooster aan vervanging toe was toch maar meteen een 57cm aangeschaft.
Ribs in de rub gezet met een Kansas city dry rub van BBQ helden. Nachtje laten intrekken en vervolgen met de snake methode een uurtje of vier tussen de 100 en 120 graden op de Weber met Coco's briketten. Af en tod wat appelsnippers erbij en het laatste af en toe ingesmeerd met een hickory saus van saus.guru (vuur en rook).
Foto's:
Ribs smaakte heerlijk, volgende keer iets minder rub, overheerste iets....
Weber bleef mooi rond de 110 graden (op het rooster). Onderste schuif stond continue open, boven ook.Hoe herhaal ik nu hetzelfde trucje maar dan met een hogere temperatuur voor andere gerechten? Een "dikkere snake" leggen?
Groet,
Sander
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk