Beef en Steak

Voorstellen

  • Onderwerp starter Onderwerp starter janssenvandoorn
  • Startdatum Startdatum
J

janssenvandoorn

Gast
Hallo,

Kijk al een tijdje mee hier, nu offici?le introductie.

Steek regelmatig de bbq aan als het weer het toelaat. Onlangs Iberico buikribs besteld bij B&S. Het formaat van deze ribs noodzaakte mij tot de overstap naar een weber 57cm, voorheen deed ik het met een 47cm maar aangezien het rooster aan vervanging toe was toch maar meteen een 57cm aangeschaft.

Ribs in de rub gezet met een Kansas city dry rub van BBQ helden. Nachtje laten intrekken en vervolgen met de snake methode een uurtje of vier tussen de 100 en 120 graden op de Weber met Coco's briketten. Af en tod wat appelsnippers erbij en het laatste af en toe ingesmeerd met een hickory saus van saus.guru (vuur en rook).

Foto's:

56dc4257d0c07c1065ecfdfaff84241f.jpg


6375a207bf8b6aac9798046e4be4f588.jpg
b44224536f945952dd30bd9d438a217a.jpg
d4b5828176afe3097f926bfea88cfce5.jpg


a45b71a4071919034abcbd52ebecdd5d.jpg


8cae3cd5699608c1b1b2a34eeeb40a28.jpg


b0a51cf16c211e903bb1b4f933f55ece.jpg
6375a207bf8b6aac9798046e4be4f588.jpg
b44224536f945952dd30bd9d438a217a.jpg
b44224536f945952dd30bd9d438a217a.jpg




Ribs smaakte heerlijk, volgende keer iets minder rub, overheerste iets....
Weber bleef mooi rond de 110 graden (op het rooster). Onderste schuif stond continue open, boven ook.Hoe herhaal ik nu hetzelfde trucje maar dan met een hogere temperatuur voor andere gerechten? Een "dikkere snake" leggen?

Groet,

Sander


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Welkom, ziet er heerlijk uit!
 
Welkom!
 
Nice! En een mooie kleur weber. Smockey grey als ik het goed heb. Ben zeer benieuwd naar het antwoord op je vraag.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Welkom hier.

Ik zou voor de minion methode gaan. Als je dan wat meer briketten aan steekt is je start temp wat hoger en kun je toch een lange run doen. Moet genoeg plek voor zijn op de 57

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
hoi Sander,
welkom bij dit edele genootschap
 
Inderdaad een smokey grey. Had overigens twee Ribs van 1600 gram besteld maar kreeg er twee van 2000 gr vanwege geen voorraad....

Volgende keer zeker een keer de minion methode proberen.
Van het weekend misschien wat chickenwings indirect gaar proberen te krijgen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan