Beef en Steak

Voorstellen en eerste low&slow sessie

Fadjes

Tondelzoeker
Berichten
2
Hallo allemaal, Ik ben Fedde uit Zwolle.

Het lijkt me leuk om hier gerechten en ervaringen met jullie te delen, had stiekem dit forum al een beetje doorgelezen tijdens mijn zoektocht naar een kamado.
Maar na veel wikken en wegen begin deze maand een Bastard Large besteld en afgelopen weekend hem voor het eerst met veel plezier in gebruik genomen.

Zie hieronder mijn eerste kamado avontuur!

20241122_220734.jpg


2,5 kilo procureur in de rub, en een nachtje in de koelkast.

Het was best eens stuk vlees dus lekker op tijd eruit om de laatste moertjes en de tafeltjes te monteren aan de kamado en vervolgens het houtskool aan en om 10 uur in de ochtend het vlees erop, met wat rook chunks appel en roken maar!

Na 5 uurtjes het vlees ingepakt in folie, het water liep me hier al in de mond haha.

1732538062845.png


Vervolgens tijdens deze stap coleslaw (wortel, ui, spitskool een saus van beetje azijn, mosterd, mayonaise en wat yoghurt) gemaakt, vrij simpel en echt heerlijk

1732538258779.png


Na dat de temperatuur 89 graden aangaf was het bijna klaar, moest nog wel heel even wat langer erop om het echt lekker mals te hebben.

Na nog een klein half uurtje het vlees van de bbq gehaald en even lekker later rusten, dit vergde wel wat zelfbeheersing want het hele huis rook al zalig!

en vervolgens uit elkaar trekken met twee vorken (ineens snap ik waarom mensen dit met die klauwen doen, dit was wel een werkje)

1732538958571.png


Salade klaar, vlees klaar, smullen maar!

1732539064288.png
 
Welkom! Ziet er prima uit.
Ik volg meestal de tip van @noskos en "Pull the Pork" met mijn "dubbel gehandschoende mannen klauwen".
 
Welkom Fedde!

Dat ziet er al lekker uit!
 
Welkom Fedde. En gelijk een mooie eerste reportage! Heel veel plezier hier.
 
Welkom Fedde mooi intro mooie eerste kamado bereiding
 
Welkom Fedde, Mooie intro zo!
 
Eerste bericht, meteen een sticker verdiend.
Knorretje zou zo wel jouw kant op komen.
Lekker bezig, welkom!
 
Terug
Bovenaan Onderaan