Hallo allemaal, Ik ben Fedde uit Zwolle.
Het lijkt me leuk om hier gerechten en ervaringen met jullie te delen, had stiekem dit forum al een beetje doorgelezen tijdens mijn zoektocht naar een kamado.
Maar na veel wikken en wegen begin deze maand een Bastard Large besteld en afgelopen weekend hem voor het eerst met veel plezier in gebruik genomen.
Zie hieronder mijn eerste kamado avontuur!
2,5 kilo procureur in de rub, en een nachtje in de koelkast.
Het was best eens stuk vlees dus lekker op tijd eruit om de laatste moertjes en de tafeltjes te monteren aan de kamado en vervolgens het houtskool aan en om 10 uur in de ochtend het vlees erop, met wat rook chunks appel en roken maar!
Na 5 uurtjes het vlees ingepakt in folie, het water liep me hier al in de mond haha.
Vervolgens tijdens deze stap coleslaw (wortel, ui, spitskool een saus van beetje azijn, mosterd, mayonaise en wat yoghurt) gemaakt, vrij simpel en echt heerlijk
Na dat de temperatuur 89 graden aangaf was het bijna klaar, moest nog wel heel even wat langer erop om het echt lekker mals te hebben.
Na nog een klein half uurtje het vlees van de bbq gehaald en even lekker later rusten, dit vergde wel wat zelfbeheersing want het hele huis rook al zalig!
en vervolgens uit elkaar trekken met twee vorken (ineens snap ik waarom mensen dit met die klauwen doen, dit was wel een werkje)
Salade klaar, vlees klaar, smullen maar!
Het lijkt me leuk om hier gerechten en ervaringen met jullie te delen, had stiekem dit forum al een beetje doorgelezen tijdens mijn zoektocht naar een kamado.
Maar na veel wikken en wegen begin deze maand een Bastard Large besteld en afgelopen weekend hem voor het eerst met veel plezier in gebruik genomen.
Zie hieronder mijn eerste kamado avontuur!
2,5 kilo procureur in de rub, en een nachtje in de koelkast.
Het was best eens stuk vlees dus lekker op tijd eruit om de laatste moertjes en de tafeltjes te monteren aan de kamado en vervolgens het houtskool aan en om 10 uur in de ochtend het vlees erop, met wat rook chunks appel en roken maar!
Na 5 uurtjes het vlees ingepakt in folie, het water liep me hier al in de mond haha.
Vervolgens tijdens deze stap coleslaw (wortel, ui, spitskool een saus van beetje azijn, mosterd, mayonaise en wat yoghurt) gemaakt, vrij simpel en echt heerlijk
Na dat de temperatuur 89 graden aangaf was het bijna klaar, moest nog wel heel even wat langer erop om het echt lekker mals te hebben.
Na nog een klein half uurtje het vlees van de bbq gehaald en even lekker later rusten, dit vergde wel wat zelfbeheersing want het hele huis rook al zalig!
en vervolgens uit elkaar trekken met twee vorken (ineens snap ik waarom mensen dit met die klauwen doen, dit was wel een werkje)
Salade klaar, vlees klaar, smullen maar!