Beste mede bbqers,
Al een aantal keer heb ik pulled pork op de bge klaar gemaakt. Hierbij heb ik van verschillende stukken gebruik gemaakt (procureur, Boston butt). Op +/- 120 graden low and slow bereid. Gaarheid vooral bepaald met de priktest. Hierbij heb ik al een aantal keer gemerkt dat een klein deel van de pp achter loopt op de rest. Dit deel blijft moeilijk gaan bij de priktest, en is ook een paar graden kouder. Voor mijn gevoel is dit een stuk wat ook niet meer beter wordt, en tijdens het 'pullen' merk ik dat dit stuk veel droger is, terwijl de overige 80 a 90 procent perfect is. Aan de buitenkant is tijdens het bereiden overigens niet te zien dat dit stuk minder is. Ligt dit aan het vlees en komt dit regelmatig voor, of kan ik dit voorkomen? Graag zie ik tips tegemoet
Al een aantal keer heb ik pulled pork op de bge klaar gemaakt. Hierbij heb ik van verschillende stukken gebruik gemaakt (procureur, Boston butt). Op +/- 120 graden low and slow bereid. Gaarheid vooral bepaald met de priktest. Hierbij heb ik al een aantal keer gemerkt dat een klein deel van de pp achter loopt op de rest. Dit deel blijft moeilijk gaan bij de priktest, en is ook een paar graden kouder. Voor mijn gevoel is dit een stuk wat ook niet meer beter wordt, en tijdens het 'pullen' merk ik dat dit stuk veel droger is, terwijl de overige 80 a 90 procent perfect is. Aan de buitenkant is tijdens het bereiden overigens niet te zien dat dit stuk minder is. Ligt dit aan het vlees en komt dit regelmatig voor, of kan ik dit voorkomen? Graag zie ik tips tegemoet