BasBQ
Beef en Steak

voor het eerst hele spareribs geprobeerd

 
 

elvisron

Kooltjesharker
Berichten
213
Ik had afgelopen week nog vakantie en wilde nu eindelijk wel eens hele spareribs op de Q hebben.
Dus op zoek naar een lekker recept, nu las ik hier over Noskos classic spareribs dus gelijk dit recept opgezocht.
Verse ribben gehaald bij de slager en dan maar aan de slag.
Als eerste de rub gemaakt en daar na de ribben schoongemaakt.

DSC01590_zps4bcaed89.jpg
[/URL]

Hierna de ribben lekker ingesmeerd in de rub.

DSC01591_zps98bc3038.jpg
[/URL]

mijn assistente wilde natuurlijk ook even op de foto

DSC01597_zps8ef3c9ba.jpg
[/URL]

De Q ondertussen warm op een 120 graden en de ribben er op en het rookhout erin

DSC01599_zps85ec76cd.jpg
[/URL]

Op den duur de de mop sauce klaar gemaakt en de ribben na een goede 3 kwartier lekker ingesmeerd

DSC01602_zps6d428cae.jpg
[/URL]

na een 2? uur de ribben ingesmeerd met BBQ saus en nog even terug gelegd.
Daarna nog even rusten en klaar om aan te vallen.

DSC01605_zps2ee54c82.jpg
[/URL]

DSC01607_zpsb2c60904.jpg
[/URL]

Wat Ni?oise salade gemaakt om er bij te serveren en opgediend.

DSC01610_zpsa70d60a7.jpg
[/URL]

eindconclusie:Heerlijke Ribben, volgende keer mogen ze toch nog iets langer er op dan zijn ze nog lekkerder.
Er zat een wat scherpere smaak aan kan dit van het roken zijn of door de BBQ saus?




 
Ziet er goed uit! Charmante assistente had je er bij!

Is de eerste foto na of voor het schoonmaken? Het lijkt dat de vliezen er daar nog opzitten.

De scherpe smaak zou ik zoeken in de rub of glaze.
 
Zien er heerlijk uit. Dat scherpe kan niet door de rook komen. Kan komen door de rub, de mob (lijkt me ook enigszins onwaarschijnlijk) of de saus (glaze).
Ik weet niet wat er in die rub gaat, maar ik denk dat het daaruit komt.
Welke saus heb je gebruikt? SBR is ook nog wel vrij scherp.
 
structor zei:
Ziet er goed uit! Charmante assistente had je er bij!

Is de eerste foto na of voor het schoonmaken? Het lijkt dat de vliezen er daar nog opzitten.

De scherpe smaak zou ik zoeken in de rub of glaze.

de foto is van voor het schoonmaken de vliezen zitten er inderdaad nog op.
scherp gezien ;)
 
nielss055 zei:
Zien er heerlijk uit. Dat scherpe kan niet door de rook komen. Kan komen door de rub, de mob (lijkt me ook enigszins onwaarschijnlijk) of de saus (glaze).
Ik weet niet wat er in die rub gaat, maar ik denk dat het daaruit komt.
Welke saus heb je gebruikt? SBR is ook nog wel vrij scherp.

de BBQ saus was van mississippi die is redelijk pittig. het zou idd. daarvan kunnen komen.
Ik zeg nog een keer proberen :D
 
Wat een straf, zoiets nog een keer proberen, al is die de volgende keer lekkerder, gewoon blijven proberen:)
 
elvisron zei:
nielss055 zei:
Zien er heerlijk uit. Dat scherpe kan niet door de rook komen. Kan komen door de rub, de mob (lijkt me ook enigszins onwaarschijnlijk) of de saus (glaze).
Ik weet niet wat er in die rub gaat, maar ik denk dat het daaruit komt.
Welke saus heb je gebruikt? SBR is ook nog wel vrij scherp.

de BBQ saus was van mississippi die is redelijk pittig. het zou idd. daarvan kunnen komen.
Ik zeg nog een keer proberen :D
Dat zou ik zeker doen! Waren ze scherp, of te scherp?
Dat is ook nogal een verschilletje!  ;)
Ik hou wel van pittig, dat proef je ook terug aan mijn rub, maar dat is niet door iedereen geliefd is gebleken.  :D
 
Ze zien er iig heerlijk uit!!
 
Wilde best wel even proeven of ze niet te scherp van smaak waren hoor....
 
Mooie ribbels hoor :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan