Beef en Steak

Voor den eersten mael pork belly.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter J_G
  • Startdatum Startdatum
 

J_G

Sprokkelaar
Berichten
25
Vandaag voor de eerste maal buikspek op de smoker, heb het niet allemaal bijgehouden met grafiekjes of andere foto's
Heb gewoon lekker buikspek gerookt, gewoon omdat ik er zin in had.

Ligt ook nog een varkensnek naast, niet naar kijken aub anders is straks al het moois eraf.

Buikspek was al eventjes onderweg hier
YsBqnd1m.jpg


Weer een eindje later:
2hNvn7am.jpg


En ja na de verplichte nagelbijtende rusttijd moet je natuurlijk een vergelijkend warenonderzoek doen, ik mocht van mijn wederhelft niet verder testen kan ik u garanderen.

bbQSa8Em.jpg


Is gewoon erg lekker en niet vergeten dat het buikspek meer als 36 heeft liggen marineren in dit recept.

Benodigdheden
- stuk buikspek van 2 kilo
- 1 liter streekbier
- 60 gram keukenzout
- een flinke scheut appelazijn
- 10 gram bruine suiker
- 2 uien (in stukken gesneden)
- 4  knoflooktenen (die je plet)
- 1 lepel mosterd
- 4 gram geplette zwarte pepers

Smaakt nu al mieters, wil straks ook een stukje opbakken om te kijken wat dat gaat brengen.

Groet Jeroen
 
Lekker zeg
 
Heerlijk  :)
 
Zei er iemand buikspek?!?
 
buikspek is altijd goed
 
Dit herinnert mij er aan dat het hier ook weer eens tijd wordt om een stukje spek te testen.

Proef je dat trouwens,  zo lang marineren? Ben daar wel erg benieuwd naar. En gewoon zo lang in de koelkast?
 
Met zoveel zout is het een pekel geworden, dat merk je wel hoor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan