- Berichten
- 12.002
Kenji Lopez-Alt is weer bezig geweest, dit keer met de KettlePizza. Zijn ervaringen waren niet echt goed en hij is op zoek gegaan naar een oplossing voor de dingen die er niet goed aan waren.
Hij had niet genoeg hitte van boven, volgens hem kon dat twee oorzaken hebben:
- De hete lucht stijgt op langs de steen, stroomt via de deksel en gaat aan de voorkant de ring uit, op die manier stroomt de meeste hete lucht dus niet langs je pizza.
- De deksel slaat geen warmte op om af te geven aan je pizza, maar de hitte wordt meteen afgegeven aan de omgeving en komt zo niet op je pizza terecht.
Om de eerste theorie te testen heeft hij folie over de bovenkant van de ring gedaan en toen een pizza gebakken. Dat scheelde al een heel stuk, maar ze waren nog steeds niet zoals hij ze wilde hebben.
Voor theorie twee heeft hij een extra rooster bovenin de ring geplaatst, dat kan bij de KettlePizza, ik heb geen idee of dat bij de DPR ook kan, maar met 4 boutjes kom je een heel end denk ik. OP dat rooster heeft hij een grote steen geplaatst en dit geheel met folie afgedekt. Op deze manier cre?er je dus een buffer die warmte opslaat en de warmte stroomt nog steeds over je steen. Dus dubbele opbrengst. Het resultaat, een perfecte pizza die, toen alles goed heet was, in twee minuten klaar was!
Hij steekt het ding gewoon aan zoals de instructies van de KettlePizza voorschrijven, geen idee wat dat is trouwens
Hier kun je het hele verhaal, inclusief foto's en zijn recepten terug lezen: http://slice.seriouseats.com/archives/2012/06/pizza-lab-in-which-we-get-the-kettlepizza-insert-working-and-meet-its-maker.html
Hij had niet genoeg hitte van boven, volgens hem kon dat twee oorzaken hebben:
- De hete lucht stijgt op langs de steen, stroomt via de deksel en gaat aan de voorkant de ring uit, op die manier stroomt de meeste hete lucht dus niet langs je pizza.
- De deksel slaat geen warmte op om af te geven aan je pizza, maar de hitte wordt meteen afgegeven aan de omgeving en komt zo niet op je pizza terecht.
Om de eerste theorie te testen heeft hij folie over de bovenkant van de ring gedaan en toen een pizza gebakken. Dat scheelde al een heel stuk, maar ze waren nog steeds niet zoals hij ze wilde hebben.
Voor theorie twee heeft hij een extra rooster bovenin de ring geplaatst, dat kan bij de KettlePizza, ik heb geen idee of dat bij de DPR ook kan, maar met 4 boutjes kom je een heel end denk ik. OP dat rooster heeft hij een grote steen geplaatst en dit geheel met folie afgedekt. Op deze manier cre?er je dus een buffer die warmte opslaat en de warmte stroomt nog steeds over je steen. Dus dubbele opbrengst. Het resultaat, een perfecte pizza die, toen alles goed heet was, in twee minuten klaar was!
Hij steekt het ding gewoon aan zoals de instructies van de KettlePizza voorschrijven, geen idee wat dat is trouwens
Hier kun je het hele verhaal, inclusief foto's en zijn recepten terug lezen: http://slice.seriouseats.com/archives/2012/06/pizza-lab-in-which-we-get-the-kettlepizza-insert-working-and-meet-its-maker.html