- Berichten
- 12
Zo ook voor mij om pulled pork te maken. Hier heb ik 2,5kg procureur voor gebruikt in plaats van Boston butt.
Na het verwijderen van wat vervelende stukken vet en vlies mocht hij met een rub op de bbq.
Indirect gerookt op een temperatuur van 110 graden. Ieder half uur heb ik hem besproeid met een mengsel van appelciderazijn, appelsap en whiskey. Na een kleine 3,5 tot 4 uur had hij een kern temperatuur van 72 graden bereikt.
Bij deze temperatuur heb ik hem ingepakt en terug gelegd. Nu maar doorgaren tot 88 graden. Bij deze temperatuur kwam hij echter niet door de priktest heen dus maar wat langer laten liggen.
En nu pullen maar….
Na het pullen heb ik wat vlees vermengd met een homemade barbecue saus en op een ciabatta gegeten met een homemade coleslaw. Wat was dit genieten zeg.
Savond heb ik van de overgebleven pulled pork een ragout om later een nachtje te mogen opstijven.
Nu was het een kwestie van ballen draaien. En man man man wat is dat een werk. Vooral het dubbel paneren gaat veel tijd in zitten.
Maar gelukkig word hard werken beloond.
Het was een lange bbq dag zo maar zeker de moeite waard. Kan niet wachten om weer zo’n dag te plannen. Maar eerst deze batch weg werken.
Na het verwijderen van wat vervelende stukken vet en vlies mocht hij met een rub op de bbq.
Indirect gerookt op een temperatuur van 110 graden. Ieder half uur heb ik hem besproeid met een mengsel van appelciderazijn, appelsap en whiskey. Na een kleine 3,5 tot 4 uur had hij een kern temperatuur van 72 graden bereikt.
Bij deze temperatuur heb ik hem ingepakt en terug gelegd. Nu maar doorgaren tot 88 graden. Bij deze temperatuur kwam hij echter niet door de priktest heen dus maar wat langer laten liggen.
En nu pullen maar….
Na het pullen heb ik wat vlees vermengd met een homemade barbecue saus en op een ciabatta gegeten met een homemade coleslaw. Wat was dit genieten zeg.
Savond heb ik van de overgebleven pulled pork een ragout om later een nachtje te mogen opstijven.
Nu was het een kwestie van ballen draaien. En man man man wat is dat een werk. Vooral het dubbel paneren gaat veel tijd in zitten.
Maar gelukkig word hard werken beloond.
Het was een lange bbq dag zo maar zeker de moeite waard. Kan niet wachten om weer zo’n dag te plannen. Maar eerst deze batch weg werken.