Beef en Steak

Vloeken in de kerk x2

Arnord

Tondelzoeker
Berichten
2
Hallo!
Ik heb thuis een GrillGuru Compact waarmee ik graag en veel bbq.
Koudgerookte zalm, Gerookte kip, maar ook shortribs maak ik er graag op.

Nu zit ik met het volgende, ik ga ook graag naar festivals.
Op Lowlands mag ik zowaar bbq-en, maar alleen met wegwerpbbq's.
Balen, maar ik moet het er nu eenmaal mee doen en ik probeer er via onderstaande vragen het beste van te maken!
Ik ben het volgende van plan:
Thuis knappe hamburgers te bakken / voor te garen
Thuis zalmmoten te bakken / voor te garen
Ze af te laten koelen
Ze te vacuümeren
Ze in te vriezen
Ze in een met ijsblokken gevulde koelbox mee te nemen (een knappe hé, mijn bier is na 3 dagen nog steeds koud!)
Ze te bakken / op te warmen op een wegwerpbbq

Voordelen:
Knapper vlees en vis dan andere verkrijgbare reeds voorgegaarde producten
Minder kans op bederven van rauw vlees/vis
Kortere baktijd (we zijn met 5 hongerige mannen)

Nu lees ik op internet dat het echt een no-go is om zalm 2x op te warmen.
Is dat een no-go vanwege de mindere smaak of vanwege de voedselveiligheid?
In geval van het 1e dan neem ik dat voor lief!

Ik hoor graag jullie gedachten/ervaringen!
 
Ik heb voor mijn laatste festival (op hetzelfde terrein) een hoop eten voorbereid en voorgegaard meegenomen om enkel op te warmen en op te eten.
Voor vis kan ik niet in advies voorzien, voor vlees: gewoon doen.
Ik had kipsate, Pulled chicken en Pulled pork, welke de laatste twee in vacuümzak in heet water gingen. Het echte BBQen dus mooi thuis gedaan.
Die wegwerp kolen BBQs zijn gewoon ellende, my 2ct.
 
Hamburgers voorgaren kan ik me goed voorstellen (en daarna vacuum trekken en snel koelen). Zalm zou ik niet doen: vis bederft een heel stuk sneller. Kan je de zalm misschien niet beter roken en dan in je koelbox doen?
 
Geweldig ! en draai er aan de buitenkant wat sterke alu folie omheen, dan lijkt het nog meer zo'n wegwerp ding.
haha mooi idee.

Ik denk dat ik dan nog eerder voor een dag/weekend dit zou kopen en daar weg zou gooien en niks voorgaren.

BBQ, lukt hier vast wel op lijkt mij.
Voor 2 euro de man hoef je niks schoon te maken 🤣.
 
Terug
Bovenaan Onderaan