Picanha,
Voor het recept ben ik even wezen spieken op de blog van ene noskos, hij leek me er wel enig verstand van te hebben.
Mooi stukje vleesch van de makro;
Getrimde vlees zijde;
Andere kant, ook getrimd en het vet is kruislings ingesneden;
Stevig gerubt met PEZO;
Eerst indirect tot ongeveer 45C met wat mesquite rookhout;
Daarna direct voor een beetje kleur;
Je moet wel regelmatig draaien, keren en schuiven om verkoling te voorkomen;
Bij 53C was hij klaar;
Yummie;
Dit is echt een aanradertje, heerlijk mals en sappig vlees. Het grootste gedeelte van het vet smelt weg tijdens het grillen en wat overblijft is zeer smakelijk. Het lijkt wel een beetje op gebakken spek. De rooksmaak van de mesquite is ook duidelijk aanwezig. Ondanks dat dit eigenlijk een stuk rosbief is, is de smaak en structuur toch weer heel anders.
Voor het recept ben ik even wezen spieken op de blog van ene noskos, hij leek me er wel enig verstand van te hebben.

Mooi stukje vleesch van de makro;

Getrimde vlees zijde;

Andere kant, ook getrimd en het vet is kruislings ingesneden;

Stevig gerubt met PEZO;

Eerst indirect tot ongeveer 45C met wat mesquite rookhout;

Daarna direct voor een beetje kleur;

Je moet wel regelmatig draaien, keren en schuiven om verkoling te voorkomen;

Bij 53C was hij klaar;

Yummie;

Dit is echt een aanradertje, heerlijk mals en sappig vlees. Het grootste gedeelte van het vet smelt weg tijdens het grillen en wat overblijft is zeer smakelijk. Het lijkt wel een beetje op gebakken spek. De rooksmaak van de mesquite is ook duidelijk aanwezig. Ondanks dat dit eigenlijk een stuk rosbief is, is de smaak en structuur toch weer heel anders.