Beef en Steak

Visjes op het weberrookrekje

 
 
 

Eddeped

Pitmaster
Berichten
768
Vandaag het rookrekje gebruikt speciaal voor de WSM. Kost een paar centen maar wat heb je er een gemak van. Past perfect, mooie haken erbij. Was ook gelijk een test met de Looftlighter. Weet niet waar ik blijer mee ben. Omdat ik natuurlijk maar een klein vuurtje nodig had, had ik maar iets van 15 briketjes nodig. Met de looftlighter kon ik zowat binnen 5 minuten al aan de gang. Ik had 2 poontjes, een forel en een zalmforel. Deze hadden eerst 2 uur in een pekelbadje gelegen. Vuurtje langzaam gestookt met wat houtjes en briketjes om de vis te drogen en heel langzaam de temperatuur opgevoerd tot de vis ongeveer 55?C was en daarna nog wat afgerookt met wat mot. Totaal toch nog iets van 2 uurtjes gerookt. Resultaat was boven verwachting, ging het vorige keer veel te hard had ik nu toch wel het gevoel dat ik de baas was en niet het vuurtje. Dat is wel eens anders.geen verslag zonder foto's. Dus hier de plaatjes.
IMAG0638.jpg

Pekelbadje
IMAG0642.jpg

Aan de rekstok
IMAG0646.jpg

IMAG0647.jpg

Eindresultaat
IMAG0649.jpg

Close-up
 
Mooooooooiiiiii!!!!!!!!!! :P
 
prachtig
 
Ja. Lekkeerrrrrrrrr!
Binnenkort maar eens kijken of mijn rookkast die ook lust :)
 
Gaat daar dan geen deksel meer op..?
 
Dat ziet er heerlijk uit!
 
Sjo heej, dat ziet er goed uit hoor!
 
Ik snap die vissen niet :-O
Zo'n mooi rekje om aan te hangen en dan zo chagrijnig kijken :-/
 
Terug
Bovenaan Onderaan