BasBQ
Beef en Steak

Verschil tussen Briket en HoutskoolBriket

Hallo,

Eergisteren bij de action een zakje briketten en houtskoolbriketten gekocht.
Gisten beide zakken eens open gemaakt om het verschil te bekijken. Het houtskool heeft een wat meer vrije vorm tewijl de briketten een soort gelijke vorm hebben.
Maar wat is nu het verschil tussen een houtskoolbriket en een gewone.

 
Er zijn grofweg 2 soorten briketten,
Houtskoolbriketten en Kokosschaalbriketten.
Die laatste worden altijd als Kokosschaal briketten op de verpakking vermeld, dit zijn over het algemeen de betere briketten (Ecobrasa, Dammers)

De Houtskoolbriketen worden als Briketten of Houtskoolbriketten vermeld op de verpakking.
De structuur (dichtheid) van de briket kan in alle gevallen iets verschil in zitten.
 
Wat Ewald zegt plus 1.

Als er niks bij staat zijn briketten gemaakt van houtskool.

Over het algemeen zijn kokosbriketten beter dan houtskool briketten.
Dat wil zeggen ze branden heter, langer en laten minder as achter.
 
Eigen heb ik dus t zelfde gekocht?

En nu ik hier toch ben,
Was heeft nu de voorkeur voor low en slow?
 
Met alle briketten kan je low and slow barbecuen. Maar omdat er meer energie in kokosbriketten zit en ze minder as achterlaten, wat tot het verstikken van je vuur kan leiden zal ik altijd voor kokosbriketten kiezen.
Maar het kan met beide.
 
 
 

Imker

Kooltjesharker
Berichten
133
Ik heb laatst een zak kokosbriketten meegenomen vanaf de karwei. Deze ga ik morgen eens testen.
Verder gebruik ik ook dammers houtskool, hier komt genoeg hitte af... 2 weken geleden nog gebruikt met pizza's maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan