- Berichten
- 1.312
Gisteren hebben we de verjaardag van mijn dochter gevierd. Een mooi excuus om weer eens een brisket op de Weber te leggen.
Vrijdag in de rub (coffee rub van Not just Bbq) gezet en gisterochtend geïnjecteerd (recept van Jet en Ewald).
Eigenlijk is eerst injecteren en daarna rub een betere volgorde voor het uiterlijk van de brisket, maar ja. Volgende keer dan maar.
Om 9:00 ging het vlees op de Q, iets onder de 120 graden.
Ik had geen eiken of hickory, dus appelchunks gebruikt. Was prima.
Bij 70 graden heb ik de brisket ingepakt in folie. Dat zal rond 16:00 geweest zijn.
Er wordt hier in huis vaak geklaagd dat het te lang duurt voordat het eten op tafel komt (onzin natuurlijk) als ik iets op de barbecue maak, maar gisteren kwam ik heel mooi uit.
Het was weer heerlijk!
Vrijdag in de rub (coffee rub van Not just Bbq) gezet en gisterochtend geïnjecteerd (recept van Jet en Ewald).
Eigenlijk is eerst injecteren en daarna rub een betere volgorde voor het uiterlijk van de brisket, maar ja. Volgende keer dan maar.
Om 9:00 ging het vlees op de Q, iets onder de 120 graden.
Ik had geen eiken of hickory, dus appelchunks gebruikt. Was prima.
Bij 70 graden heb ik de brisket ingepakt in folie. Dat zal rond 16:00 geweest zijn.
Er wordt hier in huis vaak geklaagd dat het te lang duurt voordat het eten op tafel komt (onzin natuurlijk) als ik iets op de barbecue maak, maar gisteren kwam ik heel mooi uit.
Het was weer heerlijk!