Beef en Steak

Verjaardagsbrisket

 
 
 
 

Hoogie

Gemarineerd
Berichten
1.312
Gisteren hebben we de verjaardag van mijn dochter gevierd. Een mooi excuus om weer eens een brisket op de Weber te leggen.
IMG_2527.jpeg


Vrijdag in de rub (coffee rub van Not just Bbq) gezet en gisterochtend geïnjecteerd (recept van Jet en Ewald).
IMG_2531.jpeg


Eigenlijk is eerst injecteren en daarna rub een betere volgorde voor het uiterlijk van de brisket, maar ja. Volgende keer dan maar.

Om 9:00 ging het vlees op de Q, iets onder de 120 graden.
IMG_2533.jpeg

Ik had geen eiken of hickory, dus appelchunks gebruikt. Was prima.
IMG_2534.jpeg


Bij 70 graden heb ik de brisket ingepakt in folie. Dat zal rond 16:00 geweest zijn.

Er wordt hier in huis vaak geklaagd dat het te lang duurt voordat het eten op tafel komt (onzin natuurlijk) als ik iets op de barbecue maak, maar gisteren kwam ik heel mooi uit. 😀
IMG_2535.jpeg


Het was weer heerlijk!

IMG_2532.jpeg
 
Ziet er lekker uit
Mooie rook ring

Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
 
Inderdaad mooie rookring. Mooi resultaat! Krijg er honger van.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Wat een fijne pappa ben je toch Hoogie!
Briskit als avond eten op de verjaadag van je dochter (y)😋

 
Geweldig werk.
Schuif maar een plakje door.
 
Terug
Bovenaan Onderaan