- Berichten
- 2.588
Mede BBQers.
Zoals ik eerder heb beschreven heb laatst een half varken gekocht. Dit heb ik uiteraard in de vriezer gedaan. Alsof het lot er mee speelt begeeft mijn bijna nieuwe vriezer het ineens. Hij wordt steeds warmer en houd zijn temperatuur niet vast.
Uit noodzaak al het vlees in andere vriezers van de familie overgepakt. Echter heb ik de varkenspoot met ham (geloof ik) eruit gehaald om te laten ontdooien en in de pekel te zetten om aankomend weekend op de OTP te bereiden.
Ik heb het stukje net even op de weegschaal gelegd en de poot is ruim 13 kilo.
Bij mijn vorige poot had ik ongeveer 13 liter nodig om deze onder te krijgen.
Nu heb ik een aantal vragen:
Hoeveel zout moet ik gebruiken voor deze natte pekel.
Moet ik daar nitrietzout voor gebruiken?
Eventueel andere tips zijn welkom.
mvg Tim
Zoals ik eerder heb beschreven heb laatst een half varken gekocht. Dit heb ik uiteraard in de vriezer gedaan. Alsof het lot er mee speelt begeeft mijn bijna nieuwe vriezer het ineens. Hij wordt steeds warmer en houd zijn temperatuur niet vast.
Uit noodzaak al het vlees in andere vriezers van de familie overgepakt. Echter heb ik de varkenspoot met ham (geloof ik) eruit gehaald om te laten ontdooien en in de pekel te zetten om aankomend weekend op de OTP te bereiden.
Ik heb het stukje net even op de weegschaal gelegd en de poot is ruim 13 kilo.
Bij mijn vorige poot had ik ongeveer 13 liter nodig om deze onder te krijgen.
Nu heb ik een aantal vragen:
Hoeveel zout moet ik gebruiken voor deze natte pekel.
Moet ik daar nitrietzout voor gebruiken?
Eventueel andere tips zijn welkom.
mvg Tim