BasBQ
Beef en Steak

varkenslende met asperge tips

 
 

pieterb

Stoker
Berichten
286
           

Varkenslende 4 uurtjes in de koelkast in ziplock bag 1 liter water 1/2 cup zout 1/2 cup suiker peperkorrels en scheutje appelazijn
lende na 4 uurtjes afdrogen en kruiden met verstegen kruiden mix  ( heerlijke smaak ) eerst boven direct  vuur voor de streepjes daarna indirect tot kerntemperatuur 62C daarna 10 minuten rusten in alufolie
asperge tips kort blancheren (nog een lekkere bite ) daarna scheutje sesamolie en tipje zeezout erop, serranoham er omheen rollen, beetje thijm uit eigen tuintje
Morgen weer aan het werk, de vrije dagen zijn weer op  :(





























groetjes en smakelijk...... Pieter
 
Ziet er weer erg lekker uit, pomme duchesse erbij maar wat ligt er onder de asperges?
Enne dat sausje?
 
Onder de asperge is  "pommes pieter " op de mandoline, dan hoef ik niet te schillen en dan met een steker rondjes prikken, zachtjes aan de kook geweest in een kippen bouilonnetje met wat kurkuma.
Het sausje is een recept van mijn meisje, een soort sause espagnol met kleine stukjes ui , heerlijk bij dit lekkere stukje vlees ;)
Komen jullie volgende keer als ik weer vrije dagen heb maar weer eens proeven
 
Terug
Bovenaan Onderaan