Beef en Steak

Varkenskroontje: feedback gevraagd

  • Onderwerp starter Onderwerp starter chrg
  • Startdatum Startdatum
C

chrg

Gast
Goeiemorgen,
Ben van plan om zondag voor 7 personen een varkenskroontje te bereiden.
Plan is om deze, gedurende de nacht van zaterdag op zondag, te pekelen in water/appelsap/zout/suiker en kruiden. Zondag zou deze dan op +/- 110? indirect low&slow naar 55?C gebracht worden.  Daarna afwerken op hogere temperatuur direct naar kern van 60-62?C met hopelijk mooi korstje.
Zijn hier opmerkingen/tips/verbeteringspunten?
Enig idee hoe lang het duurt om naar 55gr te gaan? Kwestie van timing :-)
Alvast bedankt!
 
Ik doe zo?n stuk helemaal indirect, zo rond de 160?. Hij doet er dan ongeveer 2,5 uur over.
 
Is dat een streng karbonades zoals een ribroast van varken?
Maak in godsnaam foto's voor ons!  ;)
 
Heb enkel fotootje van toen ik het er net oplegde:
http://imgur.com/a/EdGOV7M

Zijn in principe hetzelfde als onversneden koteletjes.
Enkele werkpunten: 
- slager moet onderste rij botjes ook verwijderen, zodat dit achteraf gemakkelijker in plakken gesneden kan worden
- 63gr kerntemperatuur is perfect: volledig doorbakken maar zeeeer sappig
- beter direct op 160gr ipv langere tijd op 110gr. Iets teveel rooksmaak in vlees

Reden dat ik liever indirect op lagere temp wou (voor)garen is zodat ik het kon combineren met de ribbetjes die jullie op de foto zien

 
Terug
Bovenaan Onderaan