C
chrg
Gast
Goeiemorgen,
Ben van plan om zondag voor 7 personen een varkenskroontje te bereiden.
Plan is om deze, gedurende de nacht van zaterdag op zondag, te pekelen in water/appelsap/zout/suiker en kruiden. Zondag zou deze dan op +/- 110? indirect low&slow naar 55?C gebracht worden. Daarna afwerken op hogere temperatuur direct naar kern van 60-62?C met hopelijk mooi korstje.
Zijn hier opmerkingen/tips/verbeteringspunten?
Enig idee hoe lang het duurt om naar 55gr te gaan? Kwestie van timing
Alvast bedankt!
Ben van plan om zondag voor 7 personen een varkenskroontje te bereiden.
Plan is om deze, gedurende de nacht van zaterdag op zondag, te pekelen in water/appelsap/zout/suiker en kruiden. Zondag zou deze dan op +/- 110? indirect low&slow naar 55?C gebracht worden. Daarna afwerken op hogere temperatuur direct naar kern van 60-62?C met hopelijk mooi korstje.
Zijn hier opmerkingen/tips/verbeteringspunten?
Enig idee hoe lang het duurt om naar 55gr te gaan? Kwestie van timing
Alvast bedankt!