BasBQ
Beef en Steak

Varkenshaas met rabarber

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.650
Afgelopen vrijdag recept van Jamie Oliver aangepast en die vervolgens op de Q gemaakt. Varkenshaas met rabarber.
Rabarber eerst "geschild" vervolgens in vinger lange stukken gesneden in Q schaal gedaan en daarin appelsap en honing gedaan. Vervolgens de varkenshaas ingesmeerd met mengsel van verse salie, zout en olijfolie. Op de varkenshaas nog wat ontbijtspek gelegd. Geheel circa 30 minuten indirect op 200 gr laten garen. Vlees had een temperatuur van 59 gr. Deze ingepakt en de rabarber nog even laten liggen. Na 10 min rusten had de varkenshaas een kerntemperatuur van 64 gr. Was door de salie en zout mooi op smaak. Rabarber vond ik nog te zuur, die ga ik de volgende keer van meer suiker voorzien (of overgieten met zoete witte wijn).

rabarber schillen

Varkenshaas ingesmeerd met saliemengsel

Varkenshaas op de rabarber indirect op de Q

Varkenshaas is klaar, spek heerlijk krokant. Helaas geen foto van het aangesneden vlees

 
hoe was de smaak zo in combinatie met de rabarber?
 
De combi van varkenshaas, salie en spek met de rabarber is echt geweldig lekker. Noten zou je ook nog kunnen toevoegen.
 
Uit welk boek komt dit recept? Ziet er namelijk erg goed uit.
 
Lowietje72 zei:
Uit welk boek komt dit recept? Ziet er namelijk erg goed uit.
Komt uit het boek "happy days with the naked chef" van Jamie Oliver
 
Thanks! Die heb ik ook, ga vanavond gelijk even checken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan