- Berichten
- 213
Ik heb even zitten twijfelen of ik het wel zou posten, omdat ik zo'n kluns was om foto's te nemen van op de Q en het eind resultaat.
Toch maar gedaan.
Het Recept van zwart geroosterde varkensfilet:
Voor de marinade
? theelepel komijnzaad
1 theelepel venkelzaad
2 teentjes
1 volle eetlepel zoete gerookte paprika
schil en sap van 1 sinaasappel
1 klein bosje verse tijm, blaadjes en zeer fijngesneden
4 teentjes knoflook, gepeld en zeer fijn gehakt
150 ml Heinz biologische tomatenketchup
6 eetlepels balsamicoazijn
Voor het varkensvlees
4 x 400 g varkensfilet
zeezout
versgemalen zwarte peper
1 handvol verse gehakte korianderblaadjes
Nou eerst de marinade maken.
[
[/URL]
[
[/URL]
Het vlees klaar gemaakt, zout en zwarte peper
[/URL]
Samen met mijn charmante assistente.
[/URL]
Hierna het vlees in de marinade gesmeerd en een uur of 3 in de koelkast gelegd in een zak.
Na het marineren de spiezen er door gedrukt.
[/URL]
En klaar om op de Q te leggen.
Eerst even direct boven het vuur om een korst je te geven en daarna indirect tot de kern 56 graden was.
Tussen door regelmatig gedraaid en iedere keer in de marinade gesmeerd.
Bakje water er onder gezet om het wat malser te houden.
Hierna weer direct op het vuur om de marinade zwarter te laten kleuren en de kern naar 63 graden te laten komen.
Helaas heb ik hier van verder geen foto's gemaakt (toch wat kerstdinerstress
)
Het vlees van de Q gehaald en tussen de spiezen door gesneden.
Wat verse koriander er over gestrooid en op een houten plank opgediend aan de gasten.
Het vlees was heerlijk mals en smaakte fantastisch
Deze ga ik zeker nog een keer proberen en dan zorg ik dat er de hele fotoserie komt![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Toch maar gedaan.
Het Recept van zwart geroosterde varkensfilet:
Voor de marinade
? theelepel komijnzaad
1 theelepel venkelzaad
2 teentjes
1 volle eetlepel zoete gerookte paprika
schil en sap van 1 sinaasappel
1 klein bosje verse tijm, blaadjes en zeer fijngesneden
4 teentjes knoflook, gepeld en zeer fijn gehakt
150 ml Heinz biologische tomatenketchup
6 eetlepels balsamicoazijn
Voor het varkensvlees
4 x 400 g varkensfilet
zeezout
versgemalen zwarte peper
1 handvol verse gehakte korianderblaadjes
Nou eerst de marinade maken.
[
![DSC01849_zps5269604b.jpg](http://i105.photobucket.com/albums/m235/elvisron74/BBQ%20pictures/DSC01849_zps5269604b.jpg)
[
![DSC01853_zps29c6c0e6.jpg](http://i105.photobucket.com/albums/m235/elvisron74/BBQ%20pictures/DSC01853_zps29c6c0e6.jpg)
Het vlees klaar gemaakt, zout en zwarte peper
![DSC01851_zps30539569.jpg](http://i105.photobucket.com/albums/m235/elvisron74/BBQ%20pictures/DSC01851_zps30539569.jpg)
Samen met mijn charmante assistente.
![DSC01856_zps7a717533.jpg](http://i105.photobucket.com/albums/m235/elvisron74/BBQ%20pictures/DSC01856_zps7a717533.jpg)
Hierna het vlees in de marinade gesmeerd en een uur of 3 in de koelkast gelegd in een zak.
Na het marineren de spiezen er door gedrukt.
![DSC01859_zpsf249c425.jpg](http://i105.photobucket.com/albums/m235/elvisron74/BBQ%20pictures/DSC01859_zpsf249c425.jpg)
En klaar om op de Q te leggen.
Eerst even direct boven het vuur om een korst je te geven en daarna indirect tot de kern 56 graden was.
Tussen door regelmatig gedraaid en iedere keer in de marinade gesmeerd.
Bakje water er onder gezet om het wat malser te houden.
Hierna weer direct op het vuur om de marinade zwarter te laten kleuren en de kern naar 63 graden te laten komen.
Helaas heb ik hier van verder geen foto's gemaakt (toch wat kerstdinerstress
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Het vlees van de Q gehaald en tussen de spiezen door gesneden.
Wat verse koriander er over gestrooid en op een houten plank opgediend aan de gasten.
Het vlees was heerlijk mals en smaakte fantastisch
Deze ga ik zeker nog een keer proberen en dan zorg ik dat er de hele fotoserie komt
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)