Beef en Steak

Varkens Rollade aan het spit.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter -Bram-
  • Startdatum Startdatum
B

-Bram-

Gast
Hallo barbecuers,

Sinds vandaag ben ik in het gelukkige bezit van een draaispit voor op mijn weber spirit. Ervaring met een stuk vlees aan het spit heb ik niet maar wil hem wel gaan gebruiken natuurlijk.
Ik wil een rollade van ongeveer 800 gram aan het spit doen en wil graag het volgende weten.
Wat is beter indirecte of directe methode,  welke temperatuur moet de barbecue hebben en hoelang moet ik de rollade ongeveer laten draaien.

Ik hoor graag van jullie,
Bram
 
Als ik een spit gebruikt voor een kipje, dan maak ik die hoofdzakelijk indirect klaar op 175. Ongeveer uurtje tot anderhalf (afhankelijk van de kerntemperatuur) voor rollade heb ik geen flauw idee, denk indirect beginnen sowieso, misschien aan het eind ook een stukje direct voor een krokant laagje
 
Hartelijk dank voor je reactie. ik ga het bij deze temperatuur proberen.
 
Kerntemp van ca 63 graden aanhouden voor ros?.
 
Terug
Bovenaan Onderaan