Beef en Steak

Varkens lende - gebraad

  • Onderwerp starter Onderwerp starter FrankVL
  • Startdatum Startdatum
F

FrankVL

Gast
Hoi iedereen.
Een mooi stukje pork loin op de kop getikt = +/- 2 kg.
Dus maar experimentje gewaagd.

Marinade :
- 1 kopje geconcentreerd appelsiensap.
- Cajun seasoning : rondom inwrijven.
- 2 el. kippenzout.
- 4 el. sesam olie.
- 2 el zwarte peper.
- Thym naar keuze
- 4 jenever bessen.

---> het gebraad in de lengte gelardeerd met gerookt buikspek.
---> 3 dagen in de vriezer.

Ingredienten :
2jfg17m.jpg


Naar de vriezer :
2zqwk8w.jpg


Op de Weber aan dik 150 C. gedurende 2h30 met 1 klompje hickory:
a25co1.jpg


Resultaat :
ohltfa.jpg


Op het bord met spaghetti en een warme (hoeve)boter saus met ui en tuinkruiden :
1085uee.jpg


De smaak van de sinaasappel was een beetje fel , volgende keer wordt dat vervangen door verse gepureerde ananas.

Saluukes !
 
Mooi stukje gebraad, ziet er smakelijk uit.
Je kunt de volgende keer ook vers geperste sinaasappelsap gebruiken is minder heftig dan geconcentreerde sinaasappelsap
Ananassap wordt laf van smaak na langdurig verhitten, sinaasappelsap ook, maar kan daar iets beter tegen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan