stijntje113
Kooltjesharker
- Berichten
- 144
Ik post niet vaak iets maar deze wilde ik wel graag delen. Ook om aan andere aan te geven dat het niet heel ingewikkeld was en ook qua tijdsduur was het goed te doen. Vanwege mijn 40ste verjaardag had ik een varken aan het spit. (geslacht gewicht ong 30 kg)
Ik had hem al dik een week in de vriezer. (ze gingen slachten en ik kon niet een week later) Voordat ik hem heb ingevroren heb ik hem al met zout ingestrooid.
Ik vond hem al heel mooi. Binnen was hij schoon en ik heb ook weinig vlees weg gesneden.
Initieel had ik hem willen vullen maar dat leek me nu een te grote uitdaging.
Hierna ingesneden. gezout en ingevroren.
Op de dag zelf aan het spit gemaakt. Ook dit viel relatief mee.
Het is wel belangrijk om hem zo veel mogelijk te balanceren, maar dat was goed gelukt
Lekker op het vuur. Ik had 2 starters met kolen gevuld maar erna alleen met Kersen en appelhout gestookt.
We hadden hem fatsoendelijk draaien rond 09:15, en hij was eigenlijk ruim op tijd klaar. Toen heb ik hem warm gehouden en op het einde het vuur opgestookt om de huid knapperig te krijgen. Op sommige plekken was het gelukt, op sommige niet. Rond 18:00 lekker op een broodje gegeten.
Al met al een super ervaring om een keer te proberen.
Ik had hem al dik een week in de vriezer. (ze gingen slachten en ik kon niet een week later) Voordat ik hem heb ingevroren heb ik hem al met zout ingestrooid.
Ik vond hem al heel mooi. Binnen was hij schoon en ik heb ook weinig vlees weg gesneden.
Initieel had ik hem willen vullen maar dat leek me nu een te grote uitdaging.
Hierna ingesneden. gezout en ingevroren.
Op de dag zelf aan het spit gemaakt. Ook dit viel relatief mee.
Het is wel belangrijk om hem zo veel mogelijk te balanceren, maar dat was goed gelukt
Lekker op het vuur. Ik had 2 starters met kolen gevuld maar erna alleen met Kersen en appelhout gestookt.
We hadden hem fatsoendelijk draaien rond 09:15, en hij was eigenlijk ruim op tijd klaar. Toen heb ik hem warm gehouden en op het einde het vuur opgestookt om de huid knapperig te krijgen. Op sommige plekken was het gelukt, op sommige niet. Rond 18:00 lekker op een broodje gegeten.
Al met al een super ervaring om een keer te proberen.