BasBQ
Beef en Steak

Vandaag weer eens Pulled Pork

J

Jeroenvdpr

Gast
Er ligt nog Brisket genoeg in de vriezer dus weer eens tijd voor iets anders. Dit keer weer eens een Pulled Pork. Vanochtend om 6 uur opgestaan en een mooie Boston Butt van 3 kg op de WSM gelegd. Dat was vroeg genoeg want ik heb de sessie twee uur moeten weten te rekken. Resultaat wel een zeer malse en smakelijke Pulled Pork, zie hier de foto's.

VOOR:
10547618_1515719575307642_4170804378325964079_n.jpg

TIJDENS:
10461628_1515719581974308_4827527225092671966_n.jpg

NA:
10347167_1515719578640975_5905145241539767958_n.jpg


Een geslaagde run.

(Varkentje verdient?)
 
Van harte met knorrie. Ziet er lekker uit, mooie bast ook!
 
Gefeliciteerd met je knorretje.

Wat was er gebeurd dat je de sessie twee uur hebt moeten rekken?
 
Bedankt voor de knorrie! Nou de kip nog, maar helaas staat dit weekend lamsbout op het programma.

Frits, het doel was om de Pulled pork rond 17:30 op tafel te krijgen. Met een anderhalf uurtje rusten zou dan om 16:00 de interne temperatuur bereikt moeten zijn. Je weet maar nooit hoe lang het gaat duren dus was ik om 6:30 al begonnen. Voor 5-6 pond is dat 1,5-2 uur per pond dus dat is een beetje ruim, maar je weet maar nooit. De gewenste kerntemperatuur was echter al om 13:30 bereikt. Zodoende heb ik de Boston butt nog 2 uur bij een lage temperatuur op de WSM stabiel gehouden en om 15:30 laten rusten. vervolgens pullen om 17:00. Gebeurt me ook wel eens met een Brisket en dat is dan balen. In tegenstelling tot Pulled pork wordt bij mij de Brisket er niet beter op.
 
nielss055 zei:
Van harte met knorrie. Ziet er lekker uit, mooie bast ook!

Bedankt en dan is deze nog maar halverwege. Op deze foto is de Boston Butt zoals hij voor het pullen van de WSM afkam:

10574199_688214791268002_2083795717384257170_n.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan