- Berichten
- 2.736
Tijdje ziek geweest ben er nog niet helemaal maar nu toch maar weer eens de bbq aan.
Gisteren pekel klaar gemaakt.
Ingredi?nten
2 liter water
200 gram zout
200 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel gekneusde peperkorrels
1 eetlepel tijm
0,5 theelepel rozemarijn
4 laurierblaadjes
De pekel maak je door alles even kort aan de kook brengen alles wel goed door roeren.
Vandaag de kipfilet in de pekeloplossing leggen ik doe dit voor een 1,5 uur .
Bbq indirect op 120 graden ik doe de kerntemperatuur op ongeveer 68 ? 69 graden .
En verder zeggen de foto?s het wel .
Was in ieder geval weer lekker zo meteen in vacu?m en dan in de vriezer.
Kipfilet en de pekeloplossing.
Schoongemaakt haasjes eraf
In de pekeloplossing
Kleiner deksel erop zodat het goed in de pekeloplossing ligt
Drooggemaakt
In de koelkast
Op de bbq
Klaar
Effe proeven natuurlijk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Gisteren pekel klaar gemaakt.
Ingredi?nten
2 liter water
200 gram zout
200 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel gekneusde peperkorrels
1 eetlepel tijm
0,5 theelepel rozemarijn
4 laurierblaadjes
De pekel maak je door alles even kort aan de kook brengen alles wel goed door roeren.
Vandaag de kipfilet in de pekeloplossing leggen ik doe dit voor een 1,5 uur .
Bbq indirect op 120 graden ik doe de kerntemperatuur op ongeveer 68 ? 69 graden .
En verder zeggen de foto?s het wel .
Was in ieder geval weer lekker zo meteen in vacu?m en dan in de vriezer.
Kipfilet en de pekeloplossing.
Schoongemaakt haasjes eraf
In de pekeloplossing
Kleiner deksel erop zodat het goed in de pekeloplossing ligt
Drooggemaakt
In de koelkast
Op de bbq
Klaar
Effe proeven natuurlijk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro