patrick1976
Vuurmaker
- Berichten
- 64
vandaag m'n nieuwe smoker, de roesle smoker F150 , in gebruik genomen.
omdat ik niet veel tijd had om iets speciaals te maken, maar een korte sessie van 1,5 uur gedaan voor het avond eten.
aangezien dit de eerste keer is dat ik met een smoker werk , ( voorheen altijd gewerkt met een weber 57 kettle ),
vond ik het best goed gelukt, al zeg ik het zelf.
misschien een beetje saai, kip drumsticks, maar het was wel heel erg lekker !!!

de voorbereiding van de drumsticks.


cocos kooltjes er in, van ecobrassa

waterpan er op en gevuld met 3 liter water, ( veels te veel voor 1,5 uur, maar goed, eerste keer, dus uitproberen ).

smoker op temperatuur laten komen tot ongeveer 100 a 105 gr, c .

kippetjes erop

lekker 1,5 uur roken, met een paar blokjes kersenhout op de kooltjes.

tijd om de kippetjes van de smoker te halen.


etenstijd !!!
eind resultaat was heerlijk, lekker sappig en goed gaar, op een constante temp van 105 gr, c voor een duur van 1,5 uur.
omdat ik niet veel tijd had om iets speciaals te maken, maar een korte sessie van 1,5 uur gedaan voor het avond eten.
aangezien dit de eerste keer is dat ik met een smoker werk , ( voorheen altijd gewerkt met een weber 57 kettle ),
vond ik het best goed gelukt, al zeg ik het zelf.
misschien een beetje saai, kip drumsticks, maar het was wel heel erg lekker !!!

de voorbereiding van de drumsticks.


cocos kooltjes er in, van ecobrassa

waterpan er op en gevuld met 3 liter water, ( veels te veel voor 1,5 uur, maar goed, eerste keer, dus uitproberen ).

smoker op temperatuur laten komen tot ongeveer 100 a 105 gr, c .

kippetjes erop

lekker 1,5 uur roken, met een paar blokjes kersenhout op de kooltjes.

tijd om de kippetjes van de smoker te halen.


etenstijd !!!
eind resultaat was heerlijk, lekker sappig en goed gaar, op een constante temp van 105 gr, c voor een duur van 1,5 uur.