Beef en Steak

Vandaag eten we picanha

 
 

Reboot

Pitmaster
Berichten
569
Tot voor kort had ik nog nooit van picanha gehoord totdat ik bij dit forum kwam. Na alle enthousiaste post wilde ik dit toch ook eens maken.
d2a36abc6fe4b94220b88dede1abe695.jpg

5227b534f3bef3ec6bf342c561328769.jpg

0be7398bbcf95532bd9cf2911dda22d4.jpg


En het resultaat:
b07697d1a803e682be0b2e8b5be97ebc.jpg


Het vlees was naar mijn zin iets te rood (53c). Ook vond ik het redelijk taai. Wellicht nog eens een staartstuk bij een andere slager proberen. De chimichurri was ook nieuw maar die hebben we meteen omarmt!! Deze komt vaker terug!
 
Mooi dat het nig niet helemaal naar je zin is! Is weer een extra reden om het nog eens te proberen!!
 
Ik vind het er prima uitzien hoor.
Maar je kunt inderdaad bij een andere slager kijken.
Het ene stukje vlees is het andere niet.
 
Ziet er heerlijk uit. Pica?a is naar mijn mening wel het lekkerst als het nog rood is. Ik gaar 'm zelfs nog wat koeler af, zo rond de 47 graden.
Ik mis wel de foto's van de vlammen!
Verder ga ik hierboven mee met Richard. Goed haaks op de draad snijden en de plakken niet te dik, dan moet het mooi te kauwen zijn. Anders zou je eens een Amerikaans grain-fed stuk moeten proberen (als je dat hierboven niet al had natuurlijk...), dat is veelal wel vrij mals.
 
Terug
Bovenaan Onderaan