michaelpit
Tondelzoeker
- Berichten
- 2
Hallo allemaal,
Ik ben Michael zo’n 30 jaar en al sinds kinds af aan dol op bbq. Dacht ik!!! Want ja je gooit je kettle helemaal vol met de goedkoopste briketten, daar op een mooie laag witte aanmaakblokjes. Met wat snelheid, blazen, en onze vriend de blauwe fles heerlijk bbq. Ja Zo iemand was ik voordat ik jaren geleden leerde via youtube van onze vriend NOSKOS hoe het echt moest. Dat een BBQ meer is dan grillen en zoveel mogelijk zo snel mogelijk.
Na me kindertijd was de lol met grillen er vanaf. Iedereen klaagde over de lucht en zwarte speklapjes waren niet mijn smaak. Ook verjaardagen of feestjes waar je stukje vlees werd gestolen omdat iemand geen geduld had om te wachten. Maakte dat ik de lol in bbq verloor. Tot me 22 waar ik bij een vriend van me de eerste kneepjes leerde en weer de leuke kanten zag. Een simpele grill maar hij werkte in gangen niet iedereen graaien. Nee eerst het ene soort vlees en daarna het andere, en genoeg voor iedereen dat zodra het vlees mooi gaar was een schaal op tafel werd gezet. Ik vond het zo mooi en lekker, en leuk dat je tegelijkertijd at. Samen echt genieten!
Een aantal jaren geleden me eigen BBQ gekocht. Na wat zoeken kwam ik er uit dat ik indirect wilde BBQ maar met een budget. Ik kocht een Tepro offset smoker al zullen onze Amerikaanse vrienden er om lachen. Maar ik begon met eerst de kipsaté en zo, daarna een mooi visje roken mmmm teriyaki zalm van NOSKOS. Vervolgens de kant en klaar spareribs, pulledpork en ik kreeg de smaak te pakken. Niet te vergeten de Beercan Chicken lekker roken met voor en na gerechtjes. Ik was zo blij met me nieuwe hobby.
Maar merkte ook echt de belemmeringen van mijn budget BBQ. Dus ik upgrade in de tussentijd iedere keer iets. Eerst de temperatuurmeters, vervolgens het houtskool naar hardhout in plaats van supermarkt zakjes, en uiteindelijk zelfs gasket/voering die ik om mijn deurtjes heen plakte om de airflow mooi te laten lopen zonder lekkage. Daar ben ik nu. Me limit wel bereikt en klaar voor de volgende stap. Het bbq genootschap want heel eerlijk ik durfde eerst nog niet echt. Aankomende week ga ik bij Intratuin de kamado urban chef large bestellen. Hopelijk maakt dat het BBQ nog leuker. Al zal ik me offset niet wegdoen.
Maar ik kon het niet laten om nog een keer vol uit te gaan op me offset dus een mooie Bostonbutt besteld en vanavond heerlijk pulledpork. Ik sluit af met een dankjewel NOSKOS Dennis. Af en toe een reactie geplaatst bij je video. Maar dank je wel dat je ons alle zo helpt en inspireert. Laat zien dat je alles kan maken op alle soorten bbq’s met duidelijke video’s en recepten. Door jou ben ik een passie rijker geworden. DANKJE!!!
Ik ben Michael zo’n 30 jaar en al sinds kinds af aan dol op bbq. Dacht ik!!! Want ja je gooit je kettle helemaal vol met de goedkoopste briketten, daar op een mooie laag witte aanmaakblokjes. Met wat snelheid, blazen, en onze vriend de blauwe fles heerlijk bbq. Ja Zo iemand was ik voordat ik jaren geleden leerde via youtube van onze vriend NOSKOS hoe het echt moest. Dat een BBQ meer is dan grillen en zoveel mogelijk zo snel mogelijk.
Na me kindertijd was de lol met grillen er vanaf. Iedereen klaagde over de lucht en zwarte speklapjes waren niet mijn smaak. Ook verjaardagen of feestjes waar je stukje vlees werd gestolen omdat iemand geen geduld had om te wachten. Maakte dat ik de lol in bbq verloor. Tot me 22 waar ik bij een vriend van me de eerste kneepjes leerde en weer de leuke kanten zag. Een simpele grill maar hij werkte in gangen niet iedereen graaien. Nee eerst het ene soort vlees en daarna het andere, en genoeg voor iedereen dat zodra het vlees mooi gaar was een schaal op tafel werd gezet. Ik vond het zo mooi en lekker, en leuk dat je tegelijkertijd at. Samen echt genieten!
Een aantal jaren geleden me eigen BBQ gekocht. Na wat zoeken kwam ik er uit dat ik indirect wilde BBQ maar met een budget. Ik kocht een Tepro offset smoker al zullen onze Amerikaanse vrienden er om lachen. Maar ik begon met eerst de kipsaté en zo, daarna een mooi visje roken mmmm teriyaki zalm van NOSKOS. Vervolgens de kant en klaar spareribs, pulledpork en ik kreeg de smaak te pakken. Niet te vergeten de Beercan Chicken lekker roken met voor en na gerechtjes. Ik was zo blij met me nieuwe hobby.
Maar merkte ook echt de belemmeringen van mijn budget BBQ. Dus ik upgrade in de tussentijd iedere keer iets. Eerst de temperatuurmeters, vervolgens het houtskool naar hardhout in plaats van supermarkt zakjes, en uiteindelijk zelfs gasket/voering die ik om mijn deurtjes heen plakte om de airflow mooi te laten lopen zonder lekkage. Daar ben ik nu. Me limit wel bereikt en klaar voor de volgende stap. Het bbq genootschap want heel eerlijk ik durfde eerst nog niet echt. Aankomende week ga ik bij Intratuin de kamado urban chef large bestellen. Hopelijk maakt dat het BBQ nog leuker. Al zal ik me offset niet wegdoen.
Maar ik kon het niet laten om nog een keer vol uit te gaan op me offset dus een mooie Bostonbutt besteld en vanavond heerlijk pulledpork. Ik sluit af met een dankjewel NOSKOS Dennis. Af en toe een reactie geplaatst bij je video. Maar dank je wel dat je ons alle zo helpt en inspireert. Laat zien dat je alles kan maken op alle soorten bbq’s met duidelijke video’s en recepten. Door jou ben ik een passie rijker geworden. DANKJE!!!