- Berichten
- 34
Van Kamado's Kijken tot Beer Can Chicken met Huisgemaakte Pindasaus
Introductie
Wat is er beter dan een vrije zaterdag vol BBQ-plezier? Deze dag stond volledig in het teken van grillen en smullen: van kamado's vergelijken tot een sappige beer can chicken en een smakelijke zelfgemaakte pindasaus. Lees mee hoe deze perfecte BBQ-dag verliep!
---
De Voorbereiding: Plannen en Ingrediënten Inslaan
Een lege zaterdag – dat gebeurt niet vaak! Begin van de week was de beslissing al snel genomen: het werd beer can chicken. En toen ik op het forum een heerlijk recept voor pindasaus tegenkwam, was het menu compleet. Beer can chicken met rijst, groentjes en een heerlijke pindasaus.
Naast het koken stond er nog iets anders op de planning: op zoek naar mijn droom-kamado. Ik twijfel al een tijdje tussen de Bastard L, de Kamado Joe Classic II en de Primo. Gelukkig was er een BBQ-winkel in de buurt die de eerste twee modellen op voorraad had, dus perfect om een keuze te maken.
---
Ochtend: Op naar de BBQ-Winkel
Na een rustig ontbijt met koffie was het tijd om ingrediënten te scoren. Na een paar stops was alles binnen en zette ik koers naar de BBQ-winkel. Hoewel ik eerst de Bastard overwoog vanwege de stoere look, was ik uiteindelijk toch meer gecharmeerd van de rode Kamado Joe. Het oog wil ook wat, en de praktische functies zoals de aslade en het dekselmechanisme trokken me over de streep. De Kamado Joe staat dus hoog op mijn verlanglijst – nu nog wachten op Black Friday-deals!
---
Middag: Inkopen bij de Slager en Voorbereiden
Met een mooie braadkip en 2,5 kg kippendijen van de lokale slager, was ik klaar om te beginnen. Vermits de BBQ vandaag toch aan gaat, kan ik ineens een voorraad kippendijen klaarmaken om in te vriezen. Eerst de kip en dijen rijkelijk inrubben met kruiden van Burn. Eenmaal gekruid, konden ze even de koelkast in terwijl ik de groentes voorbereidde.
Ik sneed lente-ui, courgette, champignons en paprika voor een frisse groentemix die straks in aluminiumfolie de BBQ op gaat.
---
De BBQ Aansteken en Voorraad Kippendijen Roken
Om de BBQ aan te steken, gebruikte ik de minion-methode. Bij 90°C legde ik de BBQ vol met kippendijen en voegde appelhout toe voor die heerlijke rooksmaak. Het resultaat? Een BBQ die perfect vol ligt met kip – een plaatje voor elke BBQ-liefhebber!
Na een half uurtje op 125°C waren de dijen klaar. Tijdens het afhalen van de dijen dacht ik eraan dat ik nog een foto moest maken. Dus nog snel een foto'tje getrokken toen de bbq al half leeg was.
---
De Pindasaus: Stap voor Stap
Tijdens het garen van de kippendijen begon ik aan de pindasaus. Ik volgde een recept van Ewald, waarin uien en trassie eerst werden gefruit. Vervolgens mengde ik water, bouillon en gember in een aparte pot en liet dit een half uurtje zachtjes koken. Nadien kon ik alle ingrediënten mengen en begon ik een mooie saus te krijgen. De geur in de keuken was al veelbelovend.
---
De Beer Can Chicken: Een Eerste Keer met Uitdagingen
Het was eindelijk tijd voor de ster van de dag: de beer can chicken! Ik plaatste de kip op een blikje bier en zette deze op de BBQ. Helaas bleek het rooster te hoog door de firebox, waardoor het deksel niet dicht kon. Na wat improviseren met een lager aluminium bakje lukte het gelukkig alsnog.
---
Laatste Handen aan het Menu: Groenten in papillot
Een half uur later legde ik de papillotes met groenten op de BBQ. Zodat zij ook de tijd kregen om lekker klaar te stomen.
---
Einde van de Dag: De Perfecte BBQ Maaltijd
Na een uur was de beer can chicken perfect gegaard. Bij het aansnijden zag ik een mooie rookrand en mals vlees. Het bord werd opgemaakt met de sappige kip, rijst, groentjes en een flinke lepel pindasaus. De smaak? Overheerlijk! Mijn vriendin was er net zo enthousiast over als ik, en Ewald’s pindasaus bleek de beste die we ooit hadden geproefd. Dus alle credits naar Ewald's schoonvader.
---
Na het avondmaal vroor ik de rest van de kippendijen in, zo hebben we een voorraadje lekker kip voor de komende weken. Volgende week staat er pulled pork op het menu voor vrienden die me hebben geholpen verhuizen – iets om naar uit te kijken.
Tot dan en happy grilling!
Hier nog de link naar de pindasaus: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/saus-pindasaus-de-lekkerste.6399/page-2#post-522355
Introductie
Wat is er beter dan een vrije zaterdag vol BBQ-plezier? Deze dag stond volledig in het teken van grillen en smullen: van kamado's vergelijken tot een sappige beer can chicken en een smakelijke zelfgemaakte pindasaus. Lees mee hoe deze perfecte BBQ-dag verliep!
---
De Voorbereiding: Plannen en Ingrediënten Inslaan
Een lege zaterdag – dat gebeurt niet vaak! Begin van de week was de beslissing al snel genomen: het werd beer can chicken. En toen ik op het forum een heerlijk recept voor pindasaus tegenkwam, was het menu compleet. Beer can chicken met rijst, groentjes en een heerlijke pindasaus.
Naast het koken stond er nog iets anders op de planning: op zoek naar mijn droom-kamado. Ik twijfel al een tijdje tussen de Bastard L, de Kamado Joe Classic II en de Primo. Gelukkig was er een BBQ-winkel in de buurt die de eerste twee modellen op voorraad had, dus perfect om een keuze te maken.
---
Ochtend: Op naar de BBQ-Winkel
Na een rustig ontbijt met koffie was het tijd om ingrediënten te scoren. Na een paar stops was alles binnen en zette ik koers naar de BBQ-winkel. Hoewel ik eerst de Bastard overwoog vanwege de stoere look, was ik uiteindelijk toch meer gecharmeerd van de rode Kamado Joe. Het oog wil ook wat, en de praktische functies zoals de aslade en het dekselmechanisme trokken me over de streep. De Kamado Joe staat dus hoog op mijn verlanglijst – nu nog wachten op Black Friday-deals!
---
Middag: Inkopen bij de Slager en Voorbereiden
Met een mooie braadkip en 2,5 kg kippendijen van de lokale slager, was ik klaar om te beginnen. Vermits de BBQ vandaag toch aan gaat, kan ik ineens een voorraad kippendijen klaarmaken om in te vriezen. Eerst de kip en dijen rijkelijk inrubben met kruiden van Burn. Eenmaal gekruid, konden ze even de koelkast in terwijl ik de groentes voorbereidde.
Ik sneed lente-ui, courgette, champignons en paprika voor een frisse groentemix die straks in aluminiumfolie de BBQ op gaat.
---
De BBQ Aansteken en Voorraad Kippendijen Roken
Om de BBQ aan te steken, gebruikte ik de minion-methode. Bij 90°C legde ik de BBQ vol met kippendijen en voegde appelhout toe voor die heerlijke rooksmaak. Het resultaat? Een BBQ die perfect vol ligt met kip – een plaatje voor elke BBQ-liefhebber!
Na een half uurtje op 125°C waren de dijen klaar. Tijdens het afhalen van de dijen dacht ik eraan dat ik nog een foto moest maken. Dus nog snel een foto'tje getrokken toen de bbq al half leeg was.
---
De Pindasaus: Stap voor Stap
Tijdens het garen van de kippendijen begon ik aan de pindasaus. Ik volgde een recept van Ewald, waarin uien en trassie eerst werden gefruit. Vervolgens mengde ik water, bouillon en gember in een aparte pot en liet dit een half uurtje zachtjes koken. Nadien kon ik alle ingrediënten mengen en begon ik een mooie saus te krijgen. De geur in de keuken was al veelbelovend.
---
De Beer Can Chicken: Een Eerste Keer met Uitdagingen
Het was eindelijk tijd voor de ster van de dag: de beer can chicken! Ik plaatste de kip op een blikje bier en zette deze op de BBQ. Helaas bleek het rooster te hoog door de firebox, waardoor het deksel niet dicht kon. Na wat improviseren met een lager aluminium bakje lukte het gelukkig alsnog.
---
Laatste Handen aan het Menu: Groenten in papillot
Een half uur later legde ik de papillotes met groenten op de BBQ. Zodat zij ook de tijd kregen om lekker klaar te stomen.
---
Einde van de Dag: De Perfecte BBQ Maaltijd
Na een uur was de beer can chicken perfect gegaard. Bij het aansnijden zag ik een mooie rookrand en mals vlees. Het bord werd opgemaakt met de sappige kip, rijst, groentjes en een flinke lepel pindasaus. De smaak? Overheerlijk! Mijn vriendin was er net zo enthousiast over als ik, en Ewald’s pindasaus bleek de beste die we ooit hadden geproefd. Dus alle credits naar Ewald's schoonvader.
---
Na het avondmaal vroor ik de rest van de kippendijen in, zo hebben we een voorraadje lekker kip voor de komende weken. Volgende week staat er pulled pork op het menu voor vrienden die me hebben geholpen verhuizen – iets om naar uit te kijken.
Tot dan en happy grilling!
Hier nog de link naar de pindasaus: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/saus-pindasaus-de-lekkerste.6399/page-2#post-522355
Laatst bewerkt: