- Berichten
- 1.774
Laatst had ik een paar mooie buik ribs ontvangen, oftewel de echte Amerikaanse spareribs
Ik besloot ze heel te laten en er geen Louisiana style ribs (dan snij je het kraakbeen met vlees eraf
zodat een mooie vorm van de ribben overblijft) van te maken.
Natuurlijk eerst het vlies verwijdert en verder insmeren met een laagje mosterd.
Verder ging er een lekkere Louisiana cajun rub op en mocht mijn sparerib indirect op de bbq (110?C.)
Na 3 uurtjes inpakken in alu folie met warme appelsap, voor nog eens 2 uur.
Daarna een lakje met een lekkere bbq saus en nog een uurtje terug op de barbecue.
En wat uit eindelijk resulteerde in een sappige, sappige en zeer smaakvolle sparerib
Meer foto's zie je op mijn blog http://www.bensbq.com/2017/10/08/usa-spareribs/
of kijk de volledig video op https://www.youtube.com/watch?v=YHMJofbnnqI
of de snelle versie op https://www.facebook.com/BensBQ/videos/542825192729279/
tot BensBQ
Ik besloot ze heel te laten en er geen Louisiana style ribs (dan snij je het kraakbeen met vlees eraf
zodat een mooie vorm van de ribben overblijft) van te maken.
Natuurlijk eerst het vlies verwijdert en verder insmeren met een laagje mosterd.
Verder ging er een lekkere Louisiana cajun rub op en mocht mijn sparerib indirect op de bbq (110?C.)
Na 3 uurtjes inpakken in alu folie met warme appelsap, voor nog eens 2 uur.
Daarna een lakje met een lekkere bbq saus en nog een uurtje terug op de barbecue.
En wat uit eindelijk resulteerde in een sappige, sappige en zeer smaakvolle sparerib
Meer foto's zie je op mijn blog http://www.bensbq.com/2017/10/08/usa-spareribs/
of kijk de volledig video op https://www.youtube.com/watch?v=YHMJofbnnqI
of de snelle versie op https://www.facebook.com/BensBQ/videos/542825192729279/
tot BensBQ