Ik eet af en toe eens een stukje rookworst, dan bedoel ik nu dus die dingen uit de supermarkt in plastiek die je moet opwarmen in heet water. Al verschillende geproefd, zowel bekende merken als merkloos en huismerken en er is één constante, geen een van die worsten zou eigenlijk de naam (rook)worst mogen dragen.
Ik dacht, kunnen we dat niet beter? en omdat de Unox rookworst bij mij in de top zit van de minst smaakvolle leek dat de ideale kandidaat.
Omdat ik niet wist wat het vel van de worsten met de rook zou doen er met de punt van een mes veel gaatjes in geprikt.
2 worsten indirect met enkele kokosbriketten en een blokje eikenhout, temperatuur op 90-95 graden, ik heb nadien wel nog enkele briketten moeten bijvullen. Nadien de worsten in een zip zakje tot de volgende dag.
En het resultaat, ja, we kunnen het inderdaad beter, nu een worst waarbij de rooksmaak zeker niet overdadig maar wel duidelijk aanwezig is. Mag herhaald worden.
Ik dacht, kunnen we dat niet beter? en omdat de Unox rookworst bij mij in de top zit van de minst smaakvolle leek dat de ideale kandidaat.
Omdat ik niet wist wat het vel van de worsten met de rook zou doen er met de punt van een mes veel gaatjes in geprikt.
2 worsten indirect met enkele kokosbriketten en een blokje eikenhout, temperatuur op 90-95 graden, ik heb nadien wel nog enkele briketten moeten bijvullen. Nadien de worsten in een zip zakje tot de volgende dag.
En het resultaat, ja, we kunnen het inderdaad beter, nu een worst waarbij de rooksmaak zeker niet overdadig maar wel duidelijk aanwezig is. Mag herhaald worden.
Laatst bewerkt: