Beef en Steak

Uds vragen

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Wiemer
  • Startdatum Startdatum
W

Wiemer

Gast
Goede middag ik ben net nieuwe hier.
Ik heb wat vragen ben van plan een 120 liter uds te maken.
Is dit wat kwa formaat?
Ik heb hem nog niet gekocht maar de binnekant heeft een gele gloed moet je hem dan nog schoon branden?
Want je hoort veel over gegalvaniseert dus ben er een beetje bang voor maar krijg je dat er uit met schoonbranden?
Wil eigelijk niet een 200 liter ombouwen want vind dat wat groot en lomp.
 
Gegalvaniseerd zal het niet zijn, waarschijnlijk een coating. Wat heeft erin gezeten?
ik zou hem iig uitbranden, schoonmaken en invetten.

Is het vat geen 110ltr ipv 120? In een 110ltr passen de roosters van een 47cm Weber

Wiemer zei:
Goede middag ik ben net nieuwe hier.
Zou je jezelf ook nog even voor willen stellen?
 
Heb hem net op gehaald en gekocht als een 120 liter maar kan ook een 110 zijn niet echt bekend er mee.
dit is de binnekant is het een coating?

Ik ga me voorstellen geen probleem
 
Ik zou maar voorzichtig zijn, gezien de gestanste tekst op je barrel  ;) ;)
 
Inhoud vat.
Als je het zeker wil weten even uitrekenen.  :-?

? Pi x diameter? x hoogte
? Pi = 0,785

 
MidVe zei:
Ik zou maar voorzichtig zijn, gezien de gestanste tekst op je barrel  ;) ;)
Ik weet dat die nooit gebruiks is geweest dus daar ben ik niet zo bang voor.
Meer voor of er een coting op zit of iets want de buiten kant is mooi en wil ik eigelijk niks aan doen.
Maar hoe kan je controleren of er een coating of iets op zit?
 
Ben bang dat je die buitenkant niet mooi houdt, dat is vast geen hittebestendige verf, dus wanneer je gaat stoken zal deze verf ongetwijfeld gaan  afbladderen. Voor wat betreft de binnenkant zou ik geen risico nemen.
 
MidVe zei:
Ben bang dat je die buitenkant niet mooi houdt, dat is vast geen hittebestendige verf, dus wanneer je gaat stoken zal deze verf ongetwijfeld gaan  afbladderen. Voor wat betreft de binnenkant zou ik geen risico nemen.

Klopt wat je zegt dan maar een keer mooi en netjes de buiten kant maken.
In plaats van risico voor de gezondheid.
 
Wiemer zei:
Maar hoe kan je controleren of er een coating of iets op zit?
Met een schuurpapiertje een stukje kaal schuren en nat maken. Als het binnen een dag roest, is het niet behandeld.

Heeft de verkoper geen info over de herkomst?
 
Ceriel zei:
Wiemer zei:
Maar hoe kan je controleren of er een coating of iets op zit?
Met een schuurpapiertje een stukje kaal schuren en nat maken. Als het binnen een dag roest, is het niet behandeld.

Heeft de verkoper geen info over de herkomst?

Verkoper weet niet meer van herkomst had er een paar gekocht nieuw.
Maar op de deksel is staat g/f.
Maar als ik een stukje schuur en dat nat maak is die toch juist behandelt anders maakt het niet uit kan ik het ook zo nat maken en kijken of het roest.
Want als ik schuur en nat maak moet die roesten.
En als ik nat maak en niet schuur en dan niet roest is die behandelt.
Als ik logies na denk volgens mij.
 
Ceriel zei:
Je hebt gelijk.... :blush:

Niet zo druk mee bezig geweest maar weet dat die een soort coating heeft.
Dus maar binnekort de fik er in.
Deksel wil ik wel met de hand doen.
Ben anders bang dat die krom wordt als een hoepel
 
Terug
Bovenaan Onderaan