Beef en Steak

UDS opstarten Hoe?

 
 

Richard

Stoker
Berichten
261
Morgen wil ik warm gerookte zalm met dillensaus maken en zondag 3-2-1 ribbs
Welke temp moet ik in de UDS (Rooster hoogte)

ik heb een zelfbouw uds met een wasmachinetrommel als kolenmand hoe kan ik die het besten aansteken.

stort ik de mand halfvol(als de briketten nog niet op zijn na de zalm kan ik ze dan voor zondag bewaren?) en steek ik een starter vol aan en die dan als ze goed zijn in de mand gooien?

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?action=printpage;topic=1619.0
de mand

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?action=printpage;topic=1619.0
de mand

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?action=printpage;topic=1619.0
de mand met starter

de UDS
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?action=printpage;topic=1619.0
 
Ik zie geen foto's.... Kijk daarover even hier

Ik vul de kolenmand met koude briketten en een paar stukjes rookhout en doe dan een kleine starter hete briketten er bovenop.
Na de sessie alle schuiven dicht zodat de briketten doven. Voor de volgende sessie as verwijderen door de mand te schudden en opnieuw aanvullen

Succes!
 
foto's zichtbaar :)


zijkant kolenmand


de mand




de UDS


kan iemand helpen?
 
Ceriel zei:
Ik zie geen foto's.... Kijk daarover even hier

Ik vul de kolenmand met koude briketten en een paar stukjes rookhout en doe dan een kleine starter hete briketten er bovenop.
Na de sessie alle schuiven dicht zodat de briketten doven. Voor de volgende sessie as verwijderen door de mand te schudden en opnieuw aanvullen

Succes!

Dank Ceriel.

PS. ik heb JD rooksnippers kunnen die er gewoon tussen?
 
Terug
Bovenaan Onderaan