Beef en Steak

Turbo kippie

 
 

KamadoNovice

Pitmaster
Berichten
867
Gisteren niet veel tijd maar met Kamado op 200 graden ging het allemaal net. Kip op de houder en ernaast even wat filets roken voor salade morgenavond. Kipfilet in pekel gezet en rook erbij. Mooi gelukt, klein stukje proeven en met moeite weg gelegd. Grote kip was super gaar en mals alleen rub was hier en daar wat zwart geworden door de hoge temp. Had trouwens chicken rub van smokey goodness gebruikt, lekker spul.
Had in de houder gewoon water gedaan, niet echt veel verschil met bier gemerkt. Al met al kort en krachtig, simpel maar dacht deel toch maar met jullie.
d93b4b9d581488d1f7208eeb636ba4f0.jpg
ccaf08c5922aae6b989e7e686730f481.jpg
11cc84c8f6a0d5cad6ec204f6a087710.jpg
5ff0f6adff923fccbd93d251bcd13692.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er prima uit.
Houder of bierblikje dient eigenlijk alleen maar om de Kip overeind te houden en voegt weinig of niets toe aan de smaak of gaarheid van de kip, wel heel leuk voor het plaatje  :D en om te doen.
Ik heb dat al met veel verschillende dranken uitgeprobeerd, water, bier, wijn whiskey (whisky) en kruidenjenevers maar proefde het eigenlijk niet terug in het kippenvlees. Rook wel heerlijk moet ik toegeven.
Dus zak ik het voortaan zelf maar opdrinken. :D
 
Lekker hoor
 
Eenvoudig en toch lekker

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan