- Berichten
- 1.937
ingredienten:
75 gr. Parmaham
250 gr. ricotta (Pot Galbani)
250 gr. kerstomaatjes (Cherry tomaatje) gehalveerd
1 el. vers gehakte peterselie
1 el. verse tijmblaadjes
2 rollen bladerdeeg (koeling, Tante Fanny 43 x 24 cm)
30 gr. vers geraspte Parmezaanse kaas (Grano padano)
vers gemalen zwarte peper.
Bereiden:
maak de BBQ gereed voor indirect op 180-200 gr.C
Snijd de Parmaham in kleine stukjes.
Meng in een kom: de Ricotta de parmaham en ruim vers gemalen peper.
Meng in een andere kom de 250 gr. gehalveerde tomaatjes, peterselie, tijmblaadjes en vers gemalen peper.
Snijd uit de 2 rollen bladerdeeg 4 cirkels met een doorsnede van 16 cm, bekleed hiermee 4 kleine ingevette lage taartvormpjes (doorsnede 10 cm.)
prik met een vork wat gaatjes in de deegbodem.
Bestrooi de deegbodem met de parmezaanse kaas, verdeel het ricottamengsel erover en beleg met de kerstomaatjes.
Vouw het overhangend deeg terug over de vulling.
Bak de taartjes in 60-65 minuten gaar en lichtbruin.
Laatst bewerkt door een moderator: