Beef en Steak

Tomahawk

 
 
 

baconstrips

Stoker
Berichten
311
Vandaag tomahawk na de hotdog voor de rauwste honger.

Halfdirecte opstelling. Rösti en courgette erbij.
Tomahawk indirect tot 48 graden. Dan eraf, de rosti en courgette afmaken. Temperatuur van de Q omhoog en even aanzetten.

Ik had geen zin om het gietijzeren rooster eerst helemaal op te warmen.
Ik begrijp nu de halfronde roosters wel beter...

1000052588.jpg

1000052600.jpg

Vlees eraf bij kern 48
1000052599.jpg

Strepen trekken:
1000052602.jpg

Tranceren:
1000052608.jpg

Bordje:
1000052609.jpg

Was heerlijk.

1000052599.jpg
 
Welke heb je? En leg je die op je rooster, of als (half) rooster?
Ik heb hem als half ronde voor de large kamado, en een hele ronde voor de compact. Maar je kunt hem idd ook gewoon op je rooster neer leggen. Zou ik wel je rooster zo laag mogelijk bij de kolen plaatsen.
 
Ik leg de speksteen ook op mijn rooster. Puur ter bescherming voor breken maar denk niet dat het echt nodig is (wel makkelijk). Vaak gebruik ik de speksteen als hitteschild, dan is dat mooi het indirecte stuk en erna afgrillen zonder te moeten wisselen en zonder te hoeven wachten.
 
Lekker hoor strips!
Das al weer een tijdje geleden dat ik een Tomahawk heb gegeten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan