- Berichten
- 10.085
Hoi BBQ collega's
Al meerdere keren her en der "wangen" voorbij zien komen.
Varkenswangen, kalfswangen.....
En altijd smaakte het geweldig, als je de topics moet geloven.
Iets anders proberen is helemaal geweldig en als het dan ook nog goed smaakt...??..
Dan MOET dit wel op mijn ToDo lijst komen, vooral vanwege nieuwsgierigheid naar nieuwe lekkernijen.
Een andere lekkernij hier in huis zijn de bbq-beans. Man, dit is altijd een feestje.
Dus ook die maar weer eens gemaakt. Gezien de bereiding van de wangen kunnen deze mooi mee op de wsm B-)
De volgende recepten van Noskos heb ik gehanteerd:
Voor de kalfswangen:
https://www.bbq-nl.com/kalfswangen-van-de-barbecue/
En voor de bbq-beans:
https://www.bbq-nl.com/keris-hog-apple-baked-beans/
Hier wel een kleine twist aangegeven met o.a. knoflook, mais, spaans pepertje
Genoeg intro, de pics:
De ingredi?nten van vandaag
Voor de bbq-beans:
Voor de kalfswangen:
De wangen dus B-) :
Voor de bbq-beans alles even gesneden en klaar gezet
En vervolgens even een aantal ingredi?nten opbakken voordat het op de wsm kan:
Toch wel erg handig, dit formaat skillet
Zo, alles toegevoegd, pannetje klaar om wat rook te gaan vangen
Maar eerst, de kalfswangen even ontvliezen:
Zorg voor een goed scherp mes, want anders is het een rottig klusje.
Na het ontvliezen zien ze er zo uit:
Wsm aangeslingert en alles erop gesmeten, bbq-beans op onderste rooster :
Na ongeveer 2 uurtjes de bbq-beans uit de wsm en even onder een alu-folietje terzijde gezet
Oh, oh, oh, heerlijke bonen
De kalfswangen zien er trouwens zo uit na 2 uurtjes:
Na nog een uurtje lekker inpakken:
Een klein uurtje later zijn ze klaar <
Voor de fotowedstrijd even mooi gepresenteerd
Lekker op m'n bordje:
Het smaakte heerlijk. Kalfswangen is een erg lekker gerecht, waar je best veel mee kan.
Ik heb nu het recept van Noskos aangehouden, maar de wangetjes in een lekkere rub of pekel behoort ook tot de mogelijkheden.
Qua smaak kan je er alle kanten mee op.
De textuur is werkelijk geweldig: stevig/haast krokant van buiten (komt misschien door het laten rusten?) en botermals van binnen.
Dank voor het kijken en iedereen prettig feestdagen gewenst.
Groeten
Rick
Al meerdere keren her en der "wangen" voorbij zien komen.
Varkenswangen, kalfswangen.....
En altijd smaakte het geweldig, als je de topics moet geloven.
Iets anders proberen is helemaal geweldig en als het dan ook nog goed smaakt...??..
Dan MOET dit wel op mijn ToDo lijst komen, vooral vanwege nieuwsgierigheid naar nieuwe lekkernijen.
Een andere lekkernij hier in huis zijn de bbq-beans. Man, dit is altijd een feestje.
Dus ook die maar weer eens gemaakt. Gezien de bereiding van de wangen kunnen deze mooi mee op de wsm B-)
De volgende recepten van Noskos heb ik gehanteerd:
Voor de kalfswangen:
https://www.bbq-nl.com/kalfswangen-van-de-barbecue/
En voor de bbq-beans:
https://www.bbq-nl.com/keris-hog-apple-baked-beans/
Hier wel een kleine twist aangegeven met o.a. knoflook, mais, spaans pepertje
Genoeg intro, de pics:
De ingredi?nten van vandaag
Voor de bbq-beans:
Voor de kalfswangen:
De wangen dus B-) :
Voor de bbq-beans alles even gesneden en klaar gezet
En vervolgens even een aantal ingredi?nten opbakken voordat het op de wsm kan:
Toch wel erg handig, dit formaat skillet
Zo, alles toegevoegd, pannetje klaar om wat rook te gaan vangen
Maar eerst, de kalfswangen even ontvliezen:
Zorg voor een goed scherp mes, want anders is het een rottig klusje.
Na het ontvliezen zien ze er zo uit:
Wsm aangeslingert en alles erop gesmeten, bbq-beans op onderste rooster :
Na ongeveer 2 uurtjes de bbq-beans uit de wsm en even onder een alu-folietje terzijde gezet
Oh, oh, oh, heerlijke bonen
De kalfswangen zien er trouwens zo uit na 2 uurtjes:
Na nog een uurtje lekker inpakken:
Een klein uurtje later zijn ze klaar <
Voor de fotowedstrijd even mooi gepresenteerd
Lekker op m'n bordje:
Het smaakte heerlijk. Kalfswangen is een erg lekker gerecht, waar je best veel mee kan.
Ik heb nu het recept van Noskos aangehouden, maar de wangetjes in een lekkere rub of pekel behoort ook tot de mogelijkheden.
Qua smaak kan je er alle kanten mee op.
De textuur is werkelijk geweldig: stevig/haast krokant van buiten (komt misschien door het laten rusten?) en botermals van binnen.
Dank voor het kijken en iedereen prettig feestdagen gewenst.
Groeten
Rick