BasBQ
Beef en Steak

Toch nog even delen

 
 
 
 

Abraham

Pitmaster
Berichten
919
Het was nog in februari maar toch nog even delen.

Koud gerookte zalm met whisky volgens recept van Frits:
544311fb.jpg


7ac3c081.jpg


79cb957d.jpg


en gelijk er maar wat kaas bij gelegd
2aec8bb4.jpg


Kaas heeft er 2 en een half uur bij gelegen. De zalm zelfs 12 uur.
De zalm is in stukjes ingevroren en pas afgelopen weekend voor het eerst geprobeerd....
De smaak is goed, maar nog niet goed genoeg. Een vleugje whiskey is mooi blijven plakken, maar het curen was met 18 uur te kort. De buitenkantjes waren steviger en wat zouter dan het middendeel. Ook genereert de CSG op de WGA toch teveel warmte voor het stuk dat er direct boven ligt. Volgende keer onderrooster eruit halen en/of er niets direct boven leggen.

De kaas heeft een weekje in de koelkast mogen rusten en is helemaal goed! Gelukkig geen spoortje zalmsmaak aan te bekennen.

Tegelijkerijd op de ketel ook nog een en ander
db142a0f.jpg


07756c9f.jpg


ccce724f.jpg


Helaas geen foto's van de rest... 
 
Zo dat ziet er allemaal heerlijk uit zeg! Ik ga de volgende keer ook weer gewoon naar de WSM i.p.v. de WGA. Vind ik toch wat fijner werken.
 
dat is een heerlijk gerecht geweest Abraham, dan ga ik ook maar meteen op de WSM roken
 
Ziet er goed uit Bram, jammer dat de zalm wat minder was. Je Spareribs en bonen zien er heerlijk uit!
 
Zie ik daar bierworst ? lekker... en hee beter laat dan nooit  ;D
 
Voor de liefhebbers de zalm is in de aanbieding bij de Makro.
 
Terug
Bovenaan Onderaan