Dieterweireldt
Tondelzoeker
- Berichten
- 11
Dit weekend voor de eerste keer een beef hammer geprobeerd.. Machtig stukje vlees (van The Meatlovers) maar jammer genoeg was hij zeer droog en zeker niet mals.. Iemand tips om dit de volgende keer beter te doen (al doende leert men)
- Mijn vlees 2 dagen vooraf uit de vriezer gehaald zodat deze mooi kon ontdooien..
- de dag zelf zilvervlies en overtollig vet verwijderd, opgebonden en ingewreven met een rub van zout/peper/lookpoeder/uipoeder/paprikapoeder
- indirect op de barbecue (Weber Master Touch) gezet.. Wilde hem graag rechtop zetten zoals ik in de meeste videootjes zie maar dit lukte niet.. zelfs niet als ik mijn rooster uit de barbecue haalde en een opstelling maakte van onderaan de kolen in minion met de diffuser ring, dan de diffuser plate daarop, rechstreeks daarop een druippan met (kokend) water en rechtstreeks op mijn druippan mijn kleine grate (GBS) die je kan halen uit de volledige grate (paste precies op de druippan).. scheelde een paar cm maar heb hem toch plat moeten leggen..
- Eerst 2 uur laten roken op 110°, dan laten doorgaren tot 70° (the stall)
- ingepakt in alu-folie (2 lagen, Meater+ had problemen met verbinding te houden erdoor)
- BBQ iets hoger gezet (150)
- wilde hem dan laten doorgaren tot 95-98° zoals recept voorschreef.. maar de temperatuur bleef "hangen" op 90° (was dan zo'n 6,5 à 7u ver)
- op 8u dan maar er af gehaald en laten rusten maar denk dat het kalf dan al verdronken was
Iemand die een uitschieter ziet van "dit had je zus of zo moeten doen"? Toch beter rechtop? Injecteren? Eerder inpakken? Besproeien tussendoor?
- Mijn vlees 2 dagen vooraf uit de vriezer gehaald zodat deze mooi kon ontdooien..
- de dag zelf zilvervlies en overtollig vet verwijderd, opgebonden en ingewreven met een rub van zout/peper/lookpoeder/uipoeder/paprikapoeder
- indirect op de barbecue (Weber Master Touch) gezet.. Wilde hem graag rechtop zetten zoals ik in de meeste videootjes zie maar dit lukte niet.. zelfs niet als ik mijn rooster uit de barbecue haalde en een opstelling maakte van onderaan de kolen in minion met de diffuser ring, dan de diffuser plate daarop, rechstreeks daarop een druippan met (kokend) water en rechtstreeks op mijn druippan mijn kleine grate (GBS) die je kan halen uit de volledige grate (paste precies op de druippan).. scheelde een paar cm maar heb hem toch plat moeten leggen..
- Eerst 2 uur laten roken op 110°, dan laten doorgaren tot 70° (the stall)
- ingepakt in alu-folie (2 lagen, Meater+ had problemen met verbinding te houden erdoor)
- BBQ iets hoger gezet (150)
- wilde hem dan laten doorgaren tot 95-98° zoals recept voorschreef.. maar de temperatuur bleef "hangen" op 90° (was dan zo'n 6,5 à 7u ver)
- op 8u dan maar er af gehaald en laten rusten maar denk dat het kalf dan al verdronken was
Iemand die een uitschieter ziet van "dit had je zus of zo moeten doen"? Toch beter rechtop? Injecteren? Eerder inpakken? Besproeien tussendoor?