Beef en Steak

Tips/advies gevraagd over het gebruik van de weber gbs Dutch oven

  • Onderwerp starter Onderwerp starter marcpij
  • Startdatum Startdatum
M

marcpij

Gast
Dag allemaal,

Een tijdje geleden heb ik een weber dutch oven gekocht. Na het lezen van allerlei sites over het gebruik van een dutch oven, vraag ik mij af hoe ik de weber dutch oven het beste moet gebruiken. Een traditionele dutch oven heeft een deksel met opstaande rand en pootjes, waarbij de de oven direct op de kolen plaatst en ook kolen op de deksel. Afhankelijk van de afmetingen en bepaalde verhouding topkolen/bodemkolen, kun je redelijk constant 180 graden in de oven bereiken. De weber dutch oven heeft geen deksel met opstaande rand, dus ik vroeg mij af hoe ik deze het beste kan gebruiken, aangezien er geen direct contact aan de bodem met de kolen is en ook geen kolen op de deksel.
Suggesties/tips?
Direct of indirect verhitten? Indien indirect, canyon of circulair? dichte kettle voldoende voor topverwarming? Welke temperatuur moet ik aanhouden voor traditionele dutch oven recepten met de weber dutch oven? En waar af te lezen? deksel? met de igrill?

Alvast dank voor de hulp
 
De DO van Weber is gemaakt voor gebruik in het GBS rooster, dus op de BBQ. De plaats van de kolen, onder de pan of langs de rand van de Q, bepaald de manier van koken.
Met kolen langs de rand, en gesloten deksel (van Q en DO) kun je een stoofpotje bereiden. Zorg er voor dat de temperatuur ongeveer 120gr is om het te laten sudderen. Kolen op de DO is dus niet nodig
 
Terug
Bovenaan Onderaan