M
marcpij
Gast
Dag allemaal,
Een tijdje geleden heb ik een weber dutch oven gekocht. Na het lezen van allerlei sites over het gebruik van een dutch oven, vraag ik mij af hoe ik de weber dutch oven het beste moet gebruiken. Een traditionele dutch oven heeft een deksel met opstaande rand en pootjes, waarbij de de oven direct op de kolen plaatst en ook kolen op de deksel. Afhankelijk van de afmetingen en bepaalde verhouding topkolen/bodemkolen, kun je redelijk constant 180 graden in de oven bereiken. De weber dutch oven heeft geen deksel met opstaande rand, dus ik vroeg mij af hoe ik deze het beste kan gebruiken, aangezien er geen direct contact aan de bodem met de kolen is en ook geen kolen op de deksel.
Suggesties/tips?
Direct of indirect verhitten? Indien indirect, canyon of circulair? dichte kettle voldoende voor topverwarming? Welke temperatuur moet ik aanhouden voor traditionele dutch oven recepten met de weber dutch oven? En waar af te lezen? deksel? met de igrill?
Alvast dank voor de hulp
Een tijdje geleden heb ik een weber dutch oven gekocht. Na het lezen van allerlei sites over het gebruik van een dutch oven, vraag ik mij af hoe ik de weber dutch oven het beste moet gebruiken. Een traditionele dutch oven heeft een deksel met opstaande rand en pootjes, waarbij de de oven direct op de kolen plaatst en ook kolen op de deksel. Afhankelijk van de afmetingen en bepaalde verhouding topkolen/bodemkolen, kun je redelijk constant 180 graden in de oven bereiken. De weber dutch oven heeft geen deksel met opstaande rand, dus ik vroeg mij af hoe ik deze het beste kan gebruiken, aangezien er geen direct contact aan de bodem met de kolen is en ook geen kolen op de deksel.
Suggesties/tips?
Direct of indirect verhitten? Indien indirect, canyon of circulair? dichte kettle voldoende voor topverwarming? Welke temperatuur moet ik aanhouden voor traditionele dutch oven recepten met de weber dutch oven? En waar af te lezen? deksel? met de igrill?
Alvast dank voor de hulp