- Berichten
- 627

Recept: Het grote weber barbecueboek
Marinade:
4 eetlepels fijn gheakte koriander
4 eetlepels limoensap
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels suiker
1 eetlepel knoflook
1/2 theelepel peper

Inktvis, ik had pijlstaart en octopus, deze was al schoongemaakt.
In het boek staat ook hoe je inktvis schoon moet maken.

Snij de lichaamszak los van de tentakels.
Steek een mes of en houten lepel in de lichaamszak en snij de huid aan de bovenkant in.
Marineer alles ong 20 minuten in de koelkast.

Bereid je bbq voor op direct hoge temperatuur.
Ik heb een plaat gietijzer boven de kolen gelegd.

Volgens het boek in totaal ong 4 minuten grillen en ondertussen 1x omdraaien.
Het ging bij mij vrij hard, dus ik heb ze na ong 1 minuut omgedraaid.

Helaas vond ik het niet zo lekker, maar dat lag meer aan mij denk ik, dan aan het recept. Ik ben nou eenmaal niet zo een visliefhebber
