J
jsnieuwehuis
Gast
Hoi allemaal,
Ik heb het nu een paar keer gehad, waaronder afgelopen weekend twee keer.
Je bereid de bbq voor op een indirecte sessie. in dit geval ging het om een keer een uur op 90gr gepekelde zalm warm roken en een keer direct op ca. 130 graden aardappels roosteren voor de Pitboys potato bacon salad (absolute aanrader!!!).
In beide gevallen de starter goed op stoom laten komen en de kolen nadat ze redelijk grijs waren in de Weber gedaan en een tijdje gewacht tot de temperatuur constant was en zo'n 10 tot 20 graden boven de gewenste temperatuur. Voor de zalm had ik zo'n 15 kolen en voor de aardappels zo'n 1/3 Weber starter groot.
In beide gevallen dropte de temperatuur echter behoorlijk na plaatsing van het gerecht en kreeg ik deze nauwelijks meer omhoog door de luchttoevoer te maximeren. De zalm bleef stabiel op ruim 70 indirect en trok gedurende het uur nog een beetje naar de 80 graden (moest 90 zijn) en de aardappels kwamen niet meer hoger dan een directe temp van zo'n 110 a 120...
Ik gebruik een probe op het rooster met de iGrill 2 om de roostertemperatuur te meten.
Uiteindelijk zijn beide gerechten prima gelukt door ze wat langer te garen. Maar het is toch wat irritant. Kan ik hier iets aan doen, of zie ik iets over het hoofd?
Ik heb het nu een paar keer gehad, waaronder afgelopen weekend twee keer.
Je bereid de bbq voor op een indirecte sessie. in dit geval ging het om een keer een uur op 90gr gepekelde zalm warm roken en een keer direct op ca. 130 graden aardappels roosteren voor de Pitboys potato bacon salad (absolute aanrader!!!).
In beide gevallen de starter goed op stoom laten komen en de kolen nadat ze redelijk grijs waren in de Weber gedaan en een tijdje gewacht tot de temperatuur constant was en zo'n 10 tot 20 graden boven de gewenste temperatuur. Voor de zalm had ik zo'n 15 kolen en voor de aardappels zo'n 1/3 Weber starter groot.
In beide gevallen dropte de temperatuur echter behoorlijk na plaatsing van het gerecht en kreeg ik deze nauwelijks meer omhoog door de luchttoevoer te maximeren. De zalm bleef stabiel op ruim 70 indirect en trok gedurende het uur nog een beetje naar de 80 graden (moest 90 zijn) en de aardappels kwamen niet meer hoger dan een directe temp van zo'n 110 a 120...
Ik gebruik een probe op het rooster met de iGrill 2 om de roostertemperatuur te meten.
Uiteindelijk zijn beide gerechten prima gelukt door ze wat langer te garen. Maar het is toch wat irritant. Kan ik hier iets aan doen, of zie ik iets over het hoofd?