Beef en Steak

Temperatuur

Roblaar

Kooltjesharker
Berichten
146
Goede middag,

Ik had even een vraag over de temp in de weber 57 constant te houden voor de Spareribs. Lees veel
verschillende ervaringen. De 1 zegt schuif aan de onderkant helemaal open, en de bovenste daar regel je de temp mee. De andere zegt weer beneden bijna dicht,  en boven temp regelen. Ben het allemaal een
beetje kwijt. Zou iemand mij een beetje uitleg kunnen geven.

Gr rob
 
Roblaar zei:
Goede middag,

Ik had even een vraag over de temp in de weber 57 constant te houden voor de Spareribs. Lees veel
verschillende ervaringen. De 1 zegt schuif aan de onderkant helemaal open, en de bovenste daar regel je de temp mee. De andere zegt weer beneden bijna dicht,  en boven temp regelen. Ben het allemaal een
beetje kwijt. Zou iemand mij een beetje uitleg kunnen geven.

Gr rob


Zo doe ik het, werkt voor mij prima.  ;)

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=17444.msg275451#msg275451
 
Boven helemaal open, temperatuur regelen met de onderste. Alleen bij (veel) te hoge temperatuur de bovenste dicht doen
 
Ceriel +1
 
Dus even alles op een rij,

Maak de bqq gereed Minjon methode, doe er 10a 15 brandende kolen op.
Schuif onder de ketel bijna dicht.
Wachten tot de temp naar de 100 Gr gaat. Als die daar boven komt bovenste schuif iets meer sluiten.
Is dat goed.
 
Roblaar zei:
Dus even alles op een rij,

Maak de bqq gereed Minjon methode, doe er 10a 15 brandende kolen op.
Schuif onder de ketel bijna dicht.
Wachten tot de temp naar de 100 Gr gaat. Als die daar boven komt bovenste schuif iets meer sluiten.
Is dat goed.

ja,klopt helemaal
 
Terug
Bovenaan Onderaan