BasBQ
Beef en Steak

Tandoori kip

 

Drossie

Kooltjesharker
Berichten
196
Vandaag niet echt iets speciaals gemaakt, maar wel erg lekker: tandoori kip met rijst en currysaus met ananas, champignons en gember.

Alle ingrediënten voor de tandoori marinade: Volle yoghurt, limoensap, rode currypasta, kosher salt, koriander, gember, knoflook, garam masala, komijn, arachideolie en een rood pepertje.
011-3.jpg


Alle ingrediënten in de blender:
014-3.jpg


De kip in 4 stukken:
013-3.jpg


24u marineren:
015.jpg


Een dik half uur indirect op 250°C:
016-1.jpg


Alles op het bord:
017.jpg

 
Oei, ziet er heel goed uit...!
 
Ziet er goed uit!!
 
Apart kleurtje die marinade, maar op het eind zie je dat alles weer goed komt. Gewoon weer een mooi bruin kippetje.
 
Eigenlijk moet er rode kleurstof bij, tandoori kip hoort rood te zijn :) En dan ook nog ingesneden, zonder vel en op hoge temperatuur gegaard, maar dat komt op een BBQ de sappigheid niet echt ten goede, in een tandoor is dat weer een ander verhaal :D
 
Lekker zeg. Inderdaad, bij Tandoori hoort rode vloeistof. Maar pas op met dat spul, je krijgt het niet meer van je vingers af als je gemorst hebt....
 
Wat zal ik eens zeggen, er is hier in de gangkast een flesje van dat spul een keer omgevallen, is nog steeds net of ik er iemand heb vermoord ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan