- Berichten
- 1.648
De laatste weken hebben we vaak sucade gegeten. Met Kerst o.a. herten en wildzwijn sukade gegeten (foto's zijn helaas mislukt). Het zelf schoonmaken van de sukades is behoorlijk wat werk (ze zijn veel minder groot dan die van het rund), maar als ze eenmaal klaar zijn geeft het ook veel voldoening. De beide wildsukades in marinade van perensap en sparood gedaa, peer met wild smaakte er goed.
Afgelopen vrijdag was ik met mijn collega's aan het eten bij "The Butchers Club" in Rotterdam. En daar stond zowaar sukade op het menu. Dit werd geserveerd met kogelbiefstuk en brisket. Lekker met chimchurry saus. Echt heeeeeeeeeeeeeeel, heeeeeeeeeel, heeeeeeel erg lekker. Het vlees was boven houtskool klaar gemaakt, niks marinade saus, meer als zout zat er verder niet op. Jammer genoeg zijn ze alleen 's middags geopend, maar mocht je in de buurt zijn....ga er wat eten en............ je kan er ook vlees bestellen (niet ingevroren Zuid Amerikaans rundvlees). Sukade, circa 1 kilo, voor maar 15 euro!!!!!
Gisteren mijn gasser opgestookt en daar sukade zonder marinade op gedaan. In 1 woord. Geweldig
Sukade heeft helemaal geen cola cq ketjap of wat dan ook nodig. Ff op kamer temperatuur laten komen, zout er op (en na 30 minuten er weer afhalen), Q opstoken, vlees max 5 minuten aan beide zijdes erop. Ff laten rusten en aanvallen maar. Mijn 4 gasten wisten niet dat vlees zo lekker kon zijn.
P.S. Naast sukade verkopen ze ook Bavette (19,50), Ribeye (24,50), Picanha (24,50) en hele ossenhaas (40,00)
Afgelopen vrijdag was ik met mijn collega's aan het eten bij "The Butchers Club" in Rotterdam. En daar stond zowaar sukade op het menu. Dit werd geserveerd met kogelbiefstuk en brisket. Lekker met chimchurry saus. Echt heeeeeeeeeeeeeeel, heeeeeeeeeel, heeeeeeel erg lekker. Het vlees was boven houtskool klaar gemaakt, niks marinade saus, meer als zout zat er verder niet op. Jammer genoeg zijn ze alleen 's middags geopend, maar mocht je in de buurt zijn....ga er wat eten en............ je kan er ook vlees bestellen (niet ingevroren Zuid Amerikaans rundvlees). Sukade, circa 1 kilo, voor maar 15 euro!!!!!
Gisteren mijn gasser opgestookt en daar sukade zonder marinade op gedaan. In 1 woord. Geweldig

Sukade heeft helemaal geen cola cq ketjap of wat dan ook nodig. Ff op kamer temperatuur laten komen, zout er op (en na 30 minuten er weer afhalen), Q opstoken, vlees max 5 minuten aan beide zijdes erop. Ff laten rusten en aanvallen maar. Mijn 4 gasten wisten niet dat vlees zo lekker kon zijn.
P.S. Naast sukade verkopen ze ook Bavette (19,50), Ribeye (24,50), Picanha (24,50) en hele ossenhaas (40,00)