- Berichten
- 4.922
Om eens wat uit te proberen een stukje zalm gepekeld, laten drogen en vervolgens bij 90C. met appelhout gerookt. Duurde 45 min tot een kerntemp. van 44 C.
Pekel:
per 500 gr. zalm. 100 gr. zout, 100 gr. rietsuiker, 10 gekneusde jenerbessen, 10 gekneusde peperkorrels, 10 geplette venkel zaadjes.
12 uur afgedekt laten pekelen. Daarna afgespoeld en 11 h onafgedekt laten drogen.
Niet verkeerd. Cheffin heeft al opdracht gegeven om dit vaker te maken.
Pekel:
per 500 gr. zalm. 100 gr. zout, 100 gr. rietsuiker, 10 gekneusde jenerbessen, 10 gekneusde peperkorrels, 10 geplette venkel zaadjes.
12 uur afgedekt laten pekelen. Daarna afgespoeld en 11 h onafgedekt laten drogen.
Niet verkeerd. Cheffin heeft al opdracht gegeven om dit vaker te maken.