Beef en Steak

Stukje zalm warm gerookt. Ff uitproberen.

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.922
Om eens wat uit te proberen een stukje zalm gepekeld, laten drogen en vervolgens bij 90C. met appelhout gerookt. Duurde 45 min tot een kerntemp. van 44 C.

Pekel:
per 500 gr. zalm. 100 gr. zout, 100 gr. rietsuiker, 10 gekneusde jenerbessen, 10 gekneusde peperkorrels, 10 geplette venkel zaadjes.
12 uur afgedekt laten pekelen. Daarna afgespoeld en 11 h onafgedekt laten drogen.

Niet verkeerd. Cheffin heeft al opdracht gegeven om dit vaker te maken.

IMG_6627.jpg
IMG_6629.jpg


IMG_6630.jpg


IMG_6631.jpg
 
Lekker hoor!

Ik had 4 uur a 80 graden aangehouden, was ook heerlijk. Binnekort weer 1.3kg op huid bereiden
 
Ziet er goed uit Peter! Moest ik ook maar eens doen nu het koud roken qua temperatuur het minder toelaat
 
Ziet er goed uit!
Als het zo smaakt als het er uitziet dan begrijp ik de cheffin ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan