Vorige week tijdens de eerste de beste storm van het jaar had ik een Brisket op de planning staan.
Laatste week van de vakantie en met kerst eindelijk mijn CyberQ cloud in ontvangst genomen, dus een "bijna" perfecte gelegenheid om de CyberQ te testen en een lekkere brisket klaar te maken.
De Angus grain fed brisket bij BBQuality besteld, deze was netjes verpakt en koud binnen gekomen, helaas geen foto van. Ze hadden de enige whole packer die ik zo snel kon vinden. Ik ben overigens tevreden over wat ze hebben geleverd.
Als recept BBG gebruikt, hij gebruikt een wet rub van bouillion blokjes met worchester saus en een dry rub met zout, peper, paprika, oregano, suiker en korianderzaad. De dry rub in het recept was weinig voor een 4.3kg brisket, dus 2x het recept gedaan. Geen injecties dus dit keer, vond ik wel tricky.

De kamado op temperatuur gebracht, aangezien ik in ieder geval op tijd klaar wilde zijn ben ik 's avonds begonnen en omdat ik wist dat het ging waaien en regenen heb ik 's middags provisorisch een paar zeiltjes gespannen, Cyberq en adapter in Ikea zakjes gedaan, top.

De Cyberq ervaring zal ik nog een keer apart delen, hier in ieder geval de plot:

Bij de start heb ik de top te lang open laten staan, het was even zoeken naar de juiste afstelling, maar bijna dicht zorgde uiteindelijk voor een stabiele temperatuur, bij 110C de brisket op de grill gezet en vervolgens binnen gebleven.
Om 2:00 was de Brisket al aardig onderweg:

Alles onder controle, tijd om te gaan slapen dacht ik, wekker gezet om even te checken rond een uur of 4, maar dat heb ik helaas niet gehaald.
De storm barstte hier dus echt los.... Hahaha, de zeiltjes schoten los, horizontale regen.. kortom dikke ellende. Om half vier alle zeiltjes maar weer strak gespannen, waarbij ondertussen de temperatuur naar 70C was gestegen, meteen maar ingepakt. Gelukkig was de CyberQ droog gebleven!
Om iets van half acht de run gestopt, brisket er af gehaald en ingepakt in de "koel"box gelegd, helaas veel te vroeg klaar.

Ik had ook eigenlijk wel verwacht dat het veel te vroeg klaar zou zijn, maar ik wilde gewoon niet om 4 uur beginnen. De temperatuur kwam overigens pas rond een uur of 13:30 onder de 60C. Toen hebben we besloten de flat en de point te scheiden

Omdat ik de bark al niet top vond hebben we de flat met een deel van het vocht gevacuumeerd en vervolgens in een bad van 70C gelegd.
Van de point nog wat burned ends gesneden en die 's avonds nog even 1.5u op de BBQ gelegd met BBQ saus.

De brisket was sappig, maar heel lichtjes aan de droge kant, smoke ring had breder gemogen maar de smaak zat er goed in, en daar ging het om.

Top run, ondanks het weer. Volgende keer een groter stuk vlees dan duurt het langer.
Laatste week van de vakantie en met kerst eindelijk mijn CyberQ cloud in ontvangst genomen, dus een "bijna" perfecte gelegenheid om de CyberQ te testen en een lekkere brisket klaar te maken.
De Angus grain fed brisket bij BBQuality besteld, deze was netjes verpakt en koud binnen gekomen, helaas geen foto van. Ze hadden de enige whole packer die ik zo snel kon vinden. Ik ben overigens tevreden over wat ze hebben geleverd.
Als recept BBG gebruikt, hij gebruikt een wet rub van bouillion blokjes met worchester saus en een dry rub met zout, peper, paprika, oregano, suiker en korianderzaad. De dry rub in het recept was weinig voor een 4.3kg brisket, dus 2x het recept gedaan. Geen injecties dus dit keer, vond ik wel tricky.

De kamado op temperatuur gebracht, aangezien ik in ieder geval op tijd klaar wilde zijn ben ik 's avonds begonnen en omdat ik wist dat het ging waaien en regenen heb ik 's middags provisorisch een paar zeiltjes gespannen, Cyberq en adapter in Ikea zakjes gedaan, top.

De Cyberq ervaring zal ik nog een keer apart delen, hier in ieder geval de plot:

Bij de start heb ik de top te lang open laten staan, het was even zoeken naar de juiste afstelling, maar bijna dicht zorgde uiteindelijk voor een stabiele temperatuur, bij 110C de brisket op de grill gezet en vervolgens binnen gebleven.
Om 2:00 was de Brisket al aardig onderweg:

Alles onder controle, tijd om te gaan slapen dacht ik, wekker gezet om even te checken rond een uur of 4, maar dat heb ik helaas niet gehaald.
De storm barstte hier dus echt los.... Hahaha, de zeiltjes schoten los, horizontale regen.. kortom dikke ellende. Om half vier alle zeiltjes maar weer strak gespannen, waarbij ondertussen de temperatuur naar 70C was gestegen, meteen maar ingepakt. Gelukkig was de CyberQ droog gebleven!
Om iets van half acht de run gestopt, brisket er af gehaald en ingepakt in de "koel"box gelegd, helaas veel te vroeg klaar.

Ik had ook eigenlijk wel verwacht dat het veel te vroeg klaar zou zijn, maar ik wilde gewoon niet om 4 uur beginnen. De temperatuur kwam overigens pas rond een uur of 13:30 onder de 60C. Toen hebben we besloten de flat en de point te scheiden

Omdat ik de bark al niet top vond hebben we de flat met een deel van het vocht gevacuumeerd en vervolgens in een bad van 70C gelegd.
Van de point nog wat burned ends gesneden en die 's avonds nog even 1.5u op de BBQ gelegd met BBQ saus.

De brisket was sappig, maar heel lichtjes aan de droge kant, smoke ring had breder gemogen maar de smaak zat er goed in, en daar ging het om.

Top run, ondanks het weer. Volgende keer een groter stuk vlees dan duurt het langer.