Beef en Steak

Stoofpotje rundvlees dutch oven

Alexander68

Tondelzoeker
Berichten
4
Vandaag heeft mijn vrouw het tweede gerecht gemaakt op onze kamado.

Stoofpotje Rundvlees . Het heeft heerlijk gesmaakt maar toch wel een paar vragen.

Deksel op de dutch oven en hoe krijg je na hoge temperatuur 220 graden de kamado op 120 graden,

Het resultaat mag er zijn. Qua smaak en voor de 1e keer dutch oven gebruikt
IMG-20241116-WA0001.jpg


20241116_180142.jpg


20241116_180053.jpg
 
hoe krijg je na hoge temperatuur 220 graden de kamado op 120 graden,
Ziet er goed hoor👍🏻.
Temperatuur snel omlaag gaat met een Bastard niet zo snel , het dikke ceramiek houd veel energie (warmte) vast . Maar zoals je al gedaan had de hitte schilden er in en de schuiven boven en onder een kleine centimeter open.
De dutch oven met het vocht er in met deksel er op kan het wel hebben ( zal niks aanbranden) .
 
Ziet er goed uit!

Kamado temperatuur omlaag is altijd lastig/langzaam.

Iets kouds met veel massa er in zetten verlaagt de temperatuur. Bijvoorbeeld een koude platesetter, of een koude do.

Ik heb ook wel eens gelezen dat als je er nieuwe kolen bij gooit, dat dan de temp. omlaag gaat. (Zelf geen ervaring mee)
 
Terug
Bovenaan Onderaan